Concurs cu porumbei voiajori: Bogdan Sorin castigă concursul național Tokmac (UKR ) la nivelul județului Gorj

Asociația Columbofilă Dolj ,, Ioan Gelu Gatăjescu’’ – F.N.C.P.R a organizat în data de 02.07.2018, concursul Național de la Tokmac, primul din cele două concursuri naționale programate în cadrul sezonului columbofil 2018 unde au participat județele Gorj, Mehedinți, Olt, Vilcea, Arges și Teleorman.          

Este primul an când cele 7 județe au avut ocazia să participe la un concurs de așa mare anvergură, unde numai puțin de 7199 porumbei și 627 crescători și-au măsurat forțele în cadrul ,,Naționalul Olteniei’’

Competiția a fost caracterizată de o vreme relativ bună, cer partial senin și un vânt usor de 10 – 12 km/h de la E – V pe toata distanța de zbor a porumbeilor.

La nivel județean primul porumbel constatat a fost al crescatorului Bogdan Sorin, seara la ora 21:06, dupa aproximativ 16 ore de zbor, fiind și singurul porumbel ce a înregistrat viteza de peste 1000 m/min, distanta parcursă de acesta fiind de 984 km.

La nivel zonal, concursul a fost castigat de catre columbofilul Cirstian Claudiu din județul Arges, dar nici crescatorii din Dolj, Olt sau Vilcea nu s-au lăsat mai prejos, aceștia regăsindu-se in top 10 national.

Ca o noutate în ceea ce privește organizarea concursurilor cu porumbei voiajori, Federația Nationala a Crescătorilor de Porumbei din România prin intermediul asociației organizatoare a făcut posibilă premierea primilor 3 porumbei de pe fiecare centru de imbarcare cu suma de 1500 lei.

 Urmatorul concurs național va fi organizat în data de 27.07.2018 cu lansare din provincia Harkov ( UKR ), unde porumbeii vor trebui să zboare distanțe cuprinse intre 1000 si 1200 km,

Top 10 judetean :

 

Top 10 zonal :

 

Punctul de lansare al porumbeilor, Tokmac ( Ukraina ) !

 

  Claudiu Dragotă,

  Președinte Asociația Crescătorilor de Porumbei Gorj

Vizualizări: 4,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: