A scăzut numărul gorjenilor bolnavi de tuberculoză

Medicii din Gorj anunţă că numărul bolnavilor de TBC a scăzut în 2009 comparativ cu anul 2008. Tratamentul pentru această boală este suportat în totalitatea de stat şi variază între 150 şi 900 de lei pe lună pentru un pacient.

La nivelul judeţului Gorj, numărul bolnavilor diagnosticaţi cu tuberculoză scade de la un an la altul în ciuda faptului că România ocupă primul loc în Europa în topul îmbolnăvirilor.  Dacă în anul 2008 au fost diagnosticaţi cu tuberculoză aproximativ 420 de gorjeni, în 2009 au apărut 377 de cazuri noi. De la începutul acestui an şi până în prezent niciun gorjean nu a fost diagnosticat cu tuberculoză. „Tuberculoza este o afecţiune infecto-contagioasă care se transmite pe calea aerului. Din fericire în Gorj numărul Bolnavilor care suferă de această afecţiune este în scădere, iar pe noi ca şi medici nu poate decât să ne bucure acest lucru, deşi ne-am dori să avem mult mai puţine cazuri de TBC”, a declarat Maria Popescu, medic pneumolog în cadrul Cabinetului TBC.

La Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” sunt în prezent internaţi 156 de gorjeni care suferă de tuberculoză. Dacă la nivelul judeţului numărul cazurilor noi de tuberculoză este în scădere, la Sanatoriul de la Dobriţa numărul internărilor se menţine „În prezent noi avem internaţi 156 de bolnavi cu această afecţiune. Nu putem spune nici că a scăzut numărul internărilor şi nici că a crescut, putem spune că se menţine la acelaşi nivel ca şi în anii trecuţi”, a declarat Tiberiu Tătaru, directorul Sanatoriului de la Dobriţa.

Tratamentul pacienţilor cu tuberculoză este suportata în totalitatea de stat şi variază între 150 şi 900 de lei pe lună pentru un bolnav diagnosticat cu această afecţiune.

În ultima perioadă la nivelul judeţului au fost înregistrate şi câteva cazuri de tuberculoză chimiorezistentă, pentru care nu există tratament în acest moment.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: