Iliescu a redevenit consilier al directorului general al CE Rovinari

Fostul director comercial al Complexului Energetic Rovinari, Gheorghe Iliescu, este, începând de ieri, consilier al actualului director general, Gheorghe Daviţoiu. Slujba reprezintă compromisul pe care cele două părţi l-au făcut după ce preşedintele Consiliului de Administraţie al unităţii, Marcel Hoară, l-a mandatat pe directorul general să găsească o soluţie la problema respectivă, problemă moştenită şi ea, evident, de la Laurenţiu Ciurel.

Angajarea lui Gheorghe Iliescu pe post de consilier a devenit posibilă după ce Complexul Energetic Rovinari a fost obligat printr-o hotărâre judecătorească, nedefinitivă, să-l reangajeze pe fostul director comercial şi să îi achite acestuia drepturile salariale de care nu a beneficiat în perioada în care nu a fost în funcţie. Sentinţa judecătorească a fost dată de o instanţă a Tribunalului Gorj, Complexul Energetic făcând recurs, procesul urmând să se reia la Curtea de Apel Craiova.

Gheorghe Iliescu a fost schimbat din funcţie de fostul director general, Laurenţiu Ciurel, în luna mai 2008, deşi se afla în concediu medical. Fostul director comercial a contestat în instanţă decizia respectivă, Tribunalul Gorj stabilind în primăvara anului trecut că înlocuirea lui s-a făcut legal. Iliescu a atacat hotărârea la Curtea de Apel Craiova, instanţa dispunând rejudecarea cazului la Tribunalul Gorj, după rejudecare fostul director comercial obţinând câştig de cauză.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al CE Rovinari, Marcel Hoară, ne-a precizat încă de luni că l-a mandatat pe directorul general Gheorghe Daviţoiu să poarte negocieri cu Iliescu şi să găsească o soluţie de compromis în privinţa reangajării acestuia într-o funcţie de conducere întrucât postul de director comercial nu mai există în organigrama unităţii. Hoară afirmă că, în privinţa plăţii drepturilor salariale pe care Iliescu trebuia să le încaseze, o eventuală plată se va putea face doar după ce Curtea de Apel Craiova va emite o sentinţă definitivă în acest proces.

Demitere cu cântec

Gheorghe Iliescu a mai fost consilier al directorului general al CE Rovinari imediat după ce a fost schimbat din funcţia de director comercial. El a demisionat însă din funcţia respectivă la scurt timp, plângându-se la momentul respectiv că fostul director general Laurenţiu Ciurel l-a "izolat" într-un birou în care nu avea nici măcar un calculator la dispoziţie. Ulterior, Iliescu a rămas acasă pentru câteva luni, fără să mai aibă vreun statut în cadrul CE Rovinari, el fiind reangajat apoi într-o funcţie neimportantă după ce, la Tribunalul Gorj, a început procesul său împotriva CE Rovinari.

Demiterea lui Iliescu în 2008 din funcţia de director comercial s-a produs în contextul în care acesta a refuzat atunci să semneze mai multe contracte comerciale între CE Rovinari şi diferite firme private, două astfel de contracte fiind anchetate de către Biroul Teritorial Târgu Jiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Iliescu are calitatea de martor în dosarele respective, anchetele nefiind finalizate nici până în prezent.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: