Val de internări în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Biroul de internări de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean, a fost supraaglomerat ieri de dimineaţă. Zeci de oameni cu diferite probleme de sănătate au stat la coadă minute bune pentru a-şi face fişa de internare. Conducerea spitalului susţine că acesta este doar începutul pentru că bolnavii vor mai avea de aşteptat la cozi şi de acum înainte dacă vor să beneficieze de servicii medicale.

Peste 20 de persoane s-au postat la ghişeul biroului de internări să-şi facă actele pentru a fi primite în secţia în care urmează să fie trataţi. Bolnavii se pare că au uitat şi de afecţiuni şi au stat în picioare la coadă minute întregi. Au fost şi cazuri în care bolnavii au fost primiţi în secţii iar aparţinătorii s-au ocupat de fişa de internare. „Nu este normal să stăm atât la coadă dar nu avem ce face pentru că asta e la noi în România. Stăm ca milogii şi aşteptăm să ne internăm ca să ne căutăm sănătatea. Nu venim la spital de sănătoşi, venim că suntem bolnavi iar aici suntem batjocoriţi. Uitaţi-vă la noi cum stăm la coadă pentru o foaie de internare ca să ne primească în secţie. Eu stau de azi de dimineaţă să îmi fac fişa, am mai mult de o oră de stat la coadă. Dar stau că nu am ce face pentru că venii singur dar alţii care veniră cu însoţitori sunt în secţii şi stau aparţinătorii la coadă să le facă fişa. Nu-i posibil, da ce să facem, avem noi putere să schimbăm ceva-”, povesteşte un bolnav.

„Nu pot să mai fac faţă“

Angajata biroului de internări susţine că a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca treaba să meargă repede numai că aşa se aglomerează în toţi anii după sărbători. „Este foarte aglomerat dar nu ştiu nici eu ce să fac mai întâi. Aşa este după sărbători şi mai ales după Sfântul Ion. Fac şi eu ce pot că sunt singură aici la internări şi încerc să le fac repede dar dacă sunt aşa de mulţi nu pot să mai fac faţă”.

Conducerea spitalului susţine că vina pentru situaţia creată aparţine în totalitate bolnavilor care din cauză că sunt neasiguraţi profită şi merg la Unitatea de Primiri Urgenţe. „Ăsta este doar începutul şi să vedeţi ce cozi or să fie la internări pentru că cei care nu sunt asiguraţi vin la Unitatea de Primiri Urgenţe unde medicii trebuie să-i interneze dacă au probleme de sănătate”, declară Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: