A speriat vecinii! Debranşată de la utilităţi, face focul pe balcon!

O femeie din Târgu Jiu a băgat spaima în vecinii de la bloc, după ce în nenumărate rânduri a făcut focul în balcon. Chiar luni noaptea pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la apartamentul său, după ce a dat foc la mai multe hârtii şi materiale plastice pe balcon. Vecinii spun că femeia ţine în casă găini şi iepuri. Conducerea asociaţiei de locatari va sesiza autorităţile locale în speranţa că vor lua măsuri.

Elena Corduneanu are în jur de 60 de ani şi locuieşte într-un apartament cu patru camere, la etajul 4 al unui bloc de pe Aleea Sf. Nicolae din Târgu Jiu. Apartamentul este debranşat de câţiva ani de la electricitate şi gaze, astfel că femeia a găsit o metodă extremă să-şi facă de mâncare, făcând focul pe balcon. Luni noaptea pompierii din municipiu au fost sesizaţi de către gardienii de la Penitenciarul din Târgu Jiu, dar şi de către vecini, după ce femeia a dat foc la mai multe materiale inflamabile în balcon. Flăcările au fost însă lichidate repede de pompieri care au reuşit să stingă incendiul.

Cel mai afectat de gesturile femeii este vecinul de la etajul al treilea care spune că nu de puţine ori aceasta a făcut focul în balcon. Luni noaptea i-au ars perdelele pe care le avea la uscat în balconul propriu. Veniamin Manole spune că trăieşte cu teama că într-o zi femeia va da foc la tot blocul. „Noi stăm sub apartamentul său. Noaptea trecută ne-a ars perdelele. Dacă vă spun ce păţim noi. De câte ori mi-a turnat apă în cap, curge apa prin tavan. În baie mă trezesc mereu cu apă în cap. Umblă cu nişte produse şi le vinde. Câtă mizerie îndurăm din cauza ei. Nouă ne cântă şi cocoşul în fiecare dimineaţă. Are găini, iepuri, îi ţine în apartament. Iese cu iepurele la braţ şi merge prin oraş. Are o fată, dar nu vine pe la ea cu anii. La un moment dat m-am hotărât să merg în audienţă la primarul Cârciumaru, să-i spun că nu putem trăi aşa, cu teama că ardem de vii în casă. Nu m-au lăsat fiul meu şi nora mea care stau cu mine”, a spus Veniamin Manole.

Şi alţi vecini se tem să nu dea foc la tot blocul. „O ştie toată lumea, umblă pe centrul oraşului, vinde produse cosmetice de mult timp, de la Avon. Face frecvent focul în balcon. Vă daţi seama ce se întâmplă dacă ia foc zăpada artificială de pe bloc, mai ales că până la etajul trei e termoizolat?”, a spus o vecină. „Nu vorbeşte cu nimeni. Nici nu mă lasă să fac curăţenie în faţa apartamentului”, a spus femeia de serviciu.

Cer sprijin la primărie

Preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr.18 de care aparţine blocul în care locuieşte femeia spune că ştie despre situaţia în care se află aceasta, însă nu a luat măsuri pentru că până acum nu a avut nicio reclamaţie de la vecini. „Noi nu prea avem ce face. Fata dânsei care stă la Bucureşti ar trebui să aibă grijă de ea, să ia măsuri. Noi abia acum trei zile am primit o reclamaţie de la un vecin şi vom face şi noi la rândul nostru o adresă la primărie. Mai mult nu avem ce face. Tot fata sa ar trebui să găsească o modalitate, nu ştiu ce poate face primăria. Noi nici nu am mai trecut-o la asociaţie, că nu avea apometru şi plătea mult la pauşal. Fata dânsei a venit anul trecut de i-a mai plătit din datorii”, a spus Elisabeta Nicolae, preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr. 18 din Târgu Jiu.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: