A treia contestaţie la licitaţia pentru centura Târgu Jiului

Ofertele depuse pentru realizarea unei investiţii de zeci de milioane de euro la Târgu Jiu nu vor fi deschise nici astăzi. Este vorba de centura ocolitoare a Târgu Jiului, promisă de Ponta în campania electorală. Primarul Florin Cârciumaru este supărat pe cei care depun contestaţii.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a scos la licitaţie la sfârşitul anului trecut centura municipiului Târgu Jiu. Valoarea estimată fără TVA a contractului este cuprinsă între 283.410.809 şi 308.654.234 RON. Obiectul acestui contract este „executarea lucrărilor de construcţie nouă a variantei de ocolire a Municipiului Târgu Jiu, amplasat pe drumul naţional DN66, care traversează localitatea Tg Jiu de la sud la nord, precum şi pe drumul naţional secundar DN67D incident în Nord-Vest”.

„Ar fi trebuit să aflăm câştigătorul pe 7 ianuarie, s-a amânat pe 21, apoi pe 24 şi din nou pe 31 ianuarie. Apar tot felul de contestaţii. Sper să nu mai apară şi după deschiderea plicurilor şi desemnarea câştigătorului”, a spus Florin Cârciumaru, precizând că investiţia va duce la crearea de locuri de muncă la Târgu Jiu.

Varianta aprobată de proiect presupune realizarea unei variante de ocolire atât prin estul oraşului, cât şi prin vestul acestuia. Varianta Est asigura legăturile pe partea de est între Filiaşi (DN66), Râmnicu Vâlcea (DN67) şi Petroşani (DN 66) si are o lungime de 14,9 km. Varianta Vest asigura legăturile pe partea de vest între Filiaşi (DN66), Drobeta Turnu Severin (DN67) si Băile Herculane (DN 67D) si are o lungime de 5 km.

Autoritatea Contractanta solicita garanţie de participare eliberata in numele ofertantului in cuantum de: 5.500.000 Lei. Proiectul este prevăzut a fi finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regionala şi de la Bugetul de Stat.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: