A treia licitaţie pentru salopetele de vară ale minerilor

Complexul Energetic Oltenia vrea să cumpere în această toamnă salopete de vară pentru mineri. Oficialii producătorului de energie își încearcă norocul pentru a treia oară. Scot, din nou, la licitație achiziționarea echipamentelor de protecție, iar suma pe care o pun la bătaie este de peste 300 de mii de lei. În timp ce compania dă vina pe procedura greoaie și valurile de contestații, minerii știu una și bună: au nevoie de noi echipamente.

Până la data de 18 septembrie, cei interesați pot depune ofertele la sediul Complexului Energetic Oltenia. Compania vrea să cumpere salopete pentru mineri, iar contractul va fi împărțit pe trei loturi: „Lotul numărul 1. Costum salopetă simplu de vară și halat bleumarin de vară. Valoarea estimată: 240.472,00 RON, fără TVA; Lotul numărul 2. Costum salopetă  bazonat bleumarin. Valoarea estimată fără TVA: 10.400,00 RON; Lotul numărul 3. Costume salopetă albastru antiacid, combinezon albastru antiacid și halat alb antiacid. Valoarea estimată fără TVA: 28.038,00 RON”, se arată în caietul de sarcini. În total, CEO este dispusă să cheltuiască peste 330 de mii de lei pentru echipamentele de protecție.

Cum se explică întârzierea

În cariere și termocentrale este mare nevoie de noi salopete. Pentru a munci în siguranță, minerii și energeticienii au nevoie de echipamente. Cel mai probabil le vor primi cu întârziere, admite Dumitru Pîrvulescu, liderul FNME. „Oamenii spun realitatea. Ei nu sunt atât de cunoscători ai legislației absurde care e în România. Ei știu doar atât. Le trebuie echipamente de protecție pentru că au dreptul la ele prin contract. Acestea se aduc cu întârziere datorită legislației din România”.

Licitația a mai fost organizată de două ori până acum. Compania a întâmpinat însă probleme. O dată nu s-a prezentat niciun ofertant, iar apoi au fost depuse mai multe contestații care au tărăgănat licitația. Reprezentanții salariaților din companie se tem că, și de această dată, se va întâmpla la fel. „Situația asta din legislația românească a achizițiilor publice face ca echipamentele să fie cumpărate cu întârziere. A mai fost licitat și nu s-a prezentat nimeni. Atunci când se prezintă, sunt firmele care pierd și găsesc tertipuri să facă contestații la acele proceduri. Atunci când faci contestație, nu plătești nimic. Dacă ar fi obligați să plătească și apoi să-și piardă banii, nu ar mai contesta ceva ce știu sigur că nu vor câștiga”, a explicat Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

Vizualizări: 1,943

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: