Lipsă de concurență pe posturile din CE Oltenia

“Sunt dezamăgit, mă așteptam la sute de candidați”, a spus managerul Complexului Energetic Oltenia într-o emisiune la Tele 3. Sorin Boza s-a referit la concursurile organizate în această perioadă pentru cele 136 de posturi de șefi de birou, șefi de servicii, șefi de secție sau șefi de atelier.

“Sunt 136 de posturi și doar 151 de candidați. Mulți se întreabă de ce nu sunt promovați. Să vină la concurs”, a spus Boza. Acesta susține că pe anumite posturi nu a fost niciun candidat, nici măcar cel care ocupă funcția în prezent. O problemă ar fi la biroul IT, unde salariații au oferte de muncă mai bine plătite. “De la IT au plecat șase colegi în ultima perioadă. Un informatician nivelul I are la noi 3.700 de lei, avem un tânăr care are o ofertă de 8.000 de lei în București”, a spus Sorin Olaru, de la Resurse Umane. Plecări au mai fost și de la Termocentrala Rovinari, fiind vorba de specialiștii în mentenanță predictivă.

După ce va fi finalizată și această serie de concursuri, vor urma cele pentru posturile de conducători formație de lucru. Complexul Energetic Oltenia va avea pentru prima dată toate posturile de conducere ocupate prin concurs. De anul acesta se aplică și indicatori de performanță pentru fiecare post în parte, astfel că evaluarea angajaților poate fi mult mai obiectivă.

Vizualizări: 6,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: