A vândut ilegal sute de mii de ouă în Târgu Jiu

A vândut 500.000 de ouă în pieţele din Târgu Jiu, fără să aibă autorizare sanitar-veterinară. Este vorba de un agent economic din Craiova, prins de Garda Financiară Gorj. Toată suma încasată din vânzarea ouălor, 142.404 lei, a fost confiscată. Nu este singura firmă care a profitat de sărbătorile pascale pentru a obţine venituri ilegale.

Garda Financiară Gorj s-a concentrat în perioada 1-6 mai pe controale la agenţii economici care au comercializat produse alimentare de bază şi produse specifice sărbătorilor Pascale: ouă, produse de patiserie, carne şi produse din carne de miel, etc. Cu această ocazie au fost sancţionaţi mai mulţi agenţi economici, cu amenzi contravenţionale totalizând 22.000 lei si dispunându-se confiscări de aproximativ 150.000 lei.

„Un caz deosebit este cel al unui agent economic din Craiova, care a fost depistat că a comercializat în Piaţa din Tg-Jiu peste 500.000 de ouă, fără a deţine autorizaţie sanitar-veterinară pentru comercializarea de astfel de produse. Contravaloarea ouălor comercializate în condiţiile prezentate a fost confiscată şi făcută venit la bugetul de stat, suma ridicându-se la 142.404 lei”, a spus Gigel Capotă, comisar şef Garda Financiară Gorj.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: