A venit din Italia să candideze la primărie și a câștigat

A muncit ani la rând din greu în străinătate pentru a-și face un rost în țară și în felul acesta a câștigat simpatia consătenilor. După ce s-a realizat, a decis să candideze la primărie venind cu ideile și exemplele din Italia. În felul acesta a ajuns primar în comuna gorjeană Stoina. Laurențiu Anghel vrea acum să facă din Stoina „o comună ca afară”.

Laurențiu Anghel a stat plecat cu familia peste hotare 15 ani. A muncit din greu în Italia să se poate realiza acasă și a reușit în cele din urmă, cu sacrificii. ”Am încercat să rămân în România, dar nu am reușit. Am stat 15 ani în Italia cu familia. Am muncit acolo și toți banii pe care i-am câștigat cu greu peste hotare i-am adus în țară și i-am investit aici. Nu mi-am făcut o afacere, pur și simplu am ridicat o casă și am o gospodărie, o mașină și multe satisfacții”, povestește primarul din Stoina.

Nu a candidat acum pentru prima dată. A mai avut o încercare în urmă cu patru ani. ”Am mai candidat și în anul 2016, dar nu cu scopul de a câștiga. Am vrut doar să testez electoratul. Am vrut să rămân de atunci în țară, dar nu am reușit. Acum am reușit să-i conving pe oameni cu seriozitatea mea, dar și cu realizările pe care le-am avut cu banii câștigați cu greu în Italia”, a mai explicat primarul.

Laurențiu Anghel nu a făcut promisiuni în campanie, dar vrea să aplice la Stoina modelul italian. ”Nu am făcut o campanie electorală bazată pe promisiuni. Nu am promis locuri de muncă sau nu știu ce investiții. Patru ani trec repede și poate nu reușesc să-mi respect promisiunile. Nici în Italia lucrurile nu merg bine în toate privințele, nici acolo nu este totul bine, dar putem lua ceva de la ei și să aplicăm aici, pe plan local. Vreau să aplic și eu la Stoina ce am văzut afară. Nu putem să ne ascundem la nesfârșit în spatele pixului”, a spus Anghel.

Vizualizări: 3,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: