A venit tocmai din Sibiu să vândă ciorapi tricotaţi

Lucrează ciorapi de lână pe care îi vinde ca să mai câştige un ban. O femeie de 82 de ani din Poiana Sibiului a venit în oraşul lui Brâncuşi ca să vândă ciorapi care să-i aducă femeii nişte bănuţi în plus. Bătrâna a ajuns chiar şi la redacţia Pandurul. De acum, reporterii nu se mai pot plânge de frig pentru că şi-au achiziţionat ciorapi şi veste din lână, numai bune pentru o zi friguroasă pe teren.

Bătrâna a venit tocmai de la Sibiu, în vizită la o veche prietenă şi a profitat de ocazie să-şi vândă ciorapii. Bătrâna este singură , are o pensie de 300 de lei pe lună şi îi este foarte greu să se descurce. De aceea, ea lucrează ciorapi pe care îi vinde cu 8 lei perechea.

Strânge bani să-şi ia lemne

Bătrâna de 82 de ani este din Poiana Sibiului şi a rămas singură după ce soţul ei a decedat în urmă cu câţiva ani. Ea nu a avut niciodată copii, iar acum la bătrâneţe a rămas singură.  Femeia nu a lucrat toată viaţa pentru că se ocupa de gospodărie. Mai mult decât atât, în urmă cu zeci de ani a avut turme de oi şi vindea la stat lână, lapte şi brânză. Încă de mică îi plăcea să croşeteze şi dacă tot lucrul de mână a fost pasiunea vieţii ei, s-a gândit că acum la bătrâneţe mai poate face rost de ceva bani în plus de pe urma îndeletnicirii ei. „Lucrez ciorapi de mică şi îmi place ceea ce fac. Toată viaţa am făcut asta. Înainte lucram de plăcere dar acum de nevoie pentru că am nevoie de bani că traiul este foarte greu şi banii sunt puţini”, spune femeia.

Femeia are lunar o pensie de 300 de lei, bani care de abia îi ajung pentru a-şi achita utilităţile şi pentru a-şi lua câte ceva de mâncare. Bătrâna lucrează câte o pereche de ciorapi pe săptămână şi îi vinde cu 8 lei, iar din aceşti bani îşi asigură pâinea pentru o săptămâna. „ Din banii ăştia îmi cumpăr pâine şi ceva de mâncare. Vreau să mai economisesc şi eu bani că vine iarna şi trebuie să-mi cumpăr lemne”.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: