Un gorjean şi-a făcut acasă o mini grădină zoologică

Un gorjean creşte ponei, struţi, iepuri de rasă, fazani şi chinchilla în propria curte. Nicolae Lăscătescu din comuna Leleşti, profesor de Educaţie Fizică la şcoala generală din Drăguţeşti, iubeşte atât de mult animalele încât este pe cale să deschidă o mini-grădină zoologică. Bărbatul are parte de tot sprijinul din partea familiei.

Visul lui Nicolae Lăscătescu de a avea propria grădină zoologică a început să prindă contur în urmă cu doi ani de zile când a achiziţionat 10 familii de chinchilla. Puţin mai târziu a cumpărat iepuri din rase precum Uriaşul Belgian şi Ancora, fazani şi struţi iar în urmă cu două luni de zile a achiziţionat şi patru ponei. Astfel, bărbatul se poate lăuda că are cu ce să încânte pe eventualii vizitatori ai mini-grădinii sale Zoo. „ În prezent am şase struţi, zece iepuri din rase rare, patru fazani, aproape 200 de chinchilla şi patru ponei. Îmi doresc să achiziţionez şi alte animale dar mai întâi trebuie să amenajez un spaţiu unde să fie expuse“, a declarat Nicolae Lăscătescu.

Copiii se pot plimba gratis cu poneii

Cei care vor să le ofere copiilor o plimbare pe ponei sau să vadă un struţ pot să-şi facă o programare la Nicolae Lăscătescu fără a plăti. „Poneii i-am cumpărat cadou fiicei mele care a împlinit de curând opt ani, ştiam că îşi doreşte foarte mult să se plimbe pe un ponei, aşa că am mers în Hunedoara şi i-am cumpărat, am dat 100 de milioane de lei vechi pe toţi patru ponei, am îndeplinit atât dorinţa fiicei mele cât şi a mea pentru că am mai adăugat ceva nou la „colecţia“ de animale. M-am gândit că la fel ca şi fiica mea, mulţi alţi copii iubesc astfel de animale şi am căzut de acord cu soţia mea să le oferim şansa tuturor copiilor din Gorj să urce pe un ponei sau să hrănească un struţ. Nu am impus nicio taxă, doar cât vrea fiecare să dea, bani care îi vom folosi la întreţinerea animalelor“, a spus Nicolae Lăscătescu.

Face bani din vânzarea animalelor

Pasiunea bărbatului pentru animale aduce un venit familiei. Hainele din blană de  chinchila costă zeci de mii de euro, un ou de struţ costă peste  50 de euro, iar iepurii câteva sute de mii de lei vechi. Bărbatul este însă nevoit să meargă în alte oraşe din ţară pentru a vinde animalele.

Alina Lăscătescu, soţia bărbatului, a fost extrem de deranjată la început de ideea lui Nicolae de a face o mini-grădină zoologică şi s-a supărat atât de tare încât a refuzat să-i mai facă mâncare câteva zile. Supărarea a trecut şi acum, femeia este în culmea fericirii când vede ce fel de animale are în jur. Mai mult, cei doi copii ai soţilor Lăzărescu, Diana şi Alin radiază de fericire că au ponei.

„Cel mai tare m-am supărat când a cumpărat poneii, pentru că era vorba să ia doar unul, dar el a venit acasă cu patru. M-am enervat extrem de tare întrucât ştiam că o să trebuiască să am şi eu grijă de ei atunci când el este la serviciu, dar acum când văd cât de bucuroşi sunt copiii sunt mândră de alegerea soţului meu“, a spus Alina.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: