Gloabe trase de Papuc

Poliţiştii comunitari şi angajaţii Direcţiei de Servicii Comunale au oferit ieri participanţilor la trafic un adevărat spectacol. Aceştia au găsit de cuvinţă să transporte cinci cai legându-i de o Dacia Papuc. Animalele se ţineau de „caii putere“ pentru că erau alergate de poliţiştii comunitari. Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare, spune că nu există o altă variantă de transport. Cât despre cei cinci  cai, Tudor spune că un localnic din Bârseşti a sesizat faptul că animalele erau în grădinile oamenilor.

Caii au fost transportaţi legaţi de o maşină a Direcţiei de Servicii Comunale din Bârseşti până la oborul de gloabe din Târgu Jiu. Pe lângă caii legaţi de maşină se putea vedea şi un angajat al DSC care avea grijă ca animalele să nu încurce traficul. Vasile Stanciu, unul din angajaţii DSC, spune că este obişnuit să meargă kilometri întregi pe jos, pe lângă cai, pentru că nu este prima dată când cabalinele sunt aduse legate de maşina DSC. „Sunt obişnuit să merg kilometri pe jos, că nu e prima dată când fac acest lucru. Dacă sunt unu doi, îi legăm de maşină şi noi mergem în maşină. Astăzi au fost cinci şi unu era cârlan, nu a fost pus niciodată la căruţă. Am mers pe lângă maşină de la Bârseşti până la oborul de gloabe”, a povestit Stanciu.

 „Altă variantă decât să îi ducem legaţi de maşină nu avem“

Ion Tudor, şeful poliţiei comunitare Târgu Jiu, spune că un cetăţean din Brâseşti a reclamat faptul că animalele se aflau pe proprietatea sa. Despre modul de transportare al cailor, Tudor spune că nu există altă soluţie. „Ne-am deplasat la sesizare pentru că animalele se aflau în recoltele oamenilor. I-am prins într-o curte şi îi ducem la oborul de gloabe. Îi ducem cu sprijinul celor de la ecarisaj care prind şi câini şi pisici. Altă variantă decât să îi ducem legaţi de maşină nu avem”, a adăugat şeful poliţiei comunitare Târgu Jiu.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: