Abuz în secţia de votare! Explicaţie: A stat numai pe afară!

Mai mulţi reprezentanţi ACL Gorj au semnalat faptul că nu au fost pontaţi conform legii şi ca atare nu au fost plătiţi în al doilea tur de scrutin. Ioana Dumitru a fost în secţia de votare 162 din Brăneşti şi a fost pontată trei zile din patru, deşi a respectat programul. Preşedintele secţiei recunoaşte că tânăra a fost în secţie, dar spune că nu a pontat-o pentru că îl încurca şi îi greşea cu intenţie formularele. Constantin Văduva este fiul fostului viceprimar PSD şi cel mai probabil a dorit să îi şicaneze pe susţinătorii lui Iohannis.

Ioana Dumitru a fost membră în comisia de votare la secţia 162 din satul Capu Dealului, comuna Brăneşti. Aceasta îl acuză pe preşedintele secţiei, Constantin Văduva, că nu a pontat-o în ziua de sâmbătă, 15 noiembrie, deşi ar fi fost prezentă patru ore la secţia de votare. „Consider acest gest drept un abuz din partea preşedintelui secţiei de votare. Am încercat să cer o explicaţie de ce nu m-a pontat sâmbătă, 15 noiembrie, dar a refuzat să-mi răspundă la telefon. Eu mi-am îndeplinit atribuţiile ca membru în comisie şi consider că am fost discriminată pe motiv că am fost reprezentantul ACL în secţia respectivă”, a declarat Ioana Dumitru. Femeia spune că nici măcar nu a fost înştiinţată că nu a fost pontată decât trei zile şi că a aflat în ziua în care şi-a luat banii. Ioana Dumitru a luat astfel mai puţin cu 54 de lei. „Nu este vorba de bani, că nu este o sumă fabuloasă dar consider că a dat dovadă de laşitate când a făcut gestul acesta. S-a lăsat influenţat de primar şi de viceprimar”, a declarat Ioana Dumitru.

Văduva: Cum să plătesc pe cineva să-mi facă rău?

Preşedintele secţiei de votare, Constantin Văduva, spune că nu este vorba de abuz, ci de faptul că femeia ar fi avut un comportament neadecvat în ziua alegerilor. „În primul tur am pontat-o toate cele patru zile deşi mi-a făcut numai deservicii, dumneaei mi-a greşit toate formularele intenţionat, a făcut totul invers de cum trebuia. În turul II, în afară de acelaşi comportament nedemn, domnişoara a stat numai pe afară. Cum să plătesc eu pe cineva care vrea să-mi facă rău?”, a declarat Constantin Văduva, preşedintele secţiei de votare nr.162 din Brăneşti. De precizat că banii au fost asiguraţi din bugetul de stat, nu din buzunarul preşedintelui.

DECIZIE

Instituţia Prefectului a primit ieri sesizarea făcută de Ioana Dumitru însă subprefectul Sorin Arjoca a menţionat că nu mai e nimic de făcut în acest caz şi că numai instanţa de judecată mai poate soluţiona. „Este exclusiv atributul preşedintelui secţiei de votare. Biroul Electoral Judeţean şi-a încheiat activitatea. Cred că numai instanţa de judecată mai poate soluţiona această plângere”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.

Vizualizări: 316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: