Mesaj de la Gorj pentru Ponta: Omul cât trăieşte învaţă!

Parlamentarii PSD de Gorj sunt de părere că Ponta trebuie să rămână premier şi preşedinte de partid. Aceştia cred că analiza trebuie făcută la rece, anul viitor. Ei susţin că se impunea plecarea lui Victor Ponta în concediu. Ponta şi-a delegat atribuţiile de premier vicepremierului Oprea, urmând să revină din concediu luni.

„Bineînţeles că sunt trist, îmi pare foarte rău pentru cei care m-au sprijinit, pentru cei care au crezut. În această seară, zilele următoare, o să stau puţin cu familia mea, care suferă mai mult decât mine, dar mâine avem şedinţă de Guvern şi de săptămâna viitoare ne facem datoria", a precizat Ponta, luni, el urmând să revină în fruntea Executivului la începutul săptămânii viitoare.

„A fost o campanie grea”

Parlamentarii gorjeni spun că îl susţin în continuare pe Victor Ponta. Deputatul Mihai Weber este convins că Ponta nu va demisiona din funcţia de premier şi nici nu va renunţa la conducerea PSD. „Din punctul meu de vedere faptul că Victor Ponta şi-a luat acum concediu nu are nici o semnificaţie. A spus foarte clar că nu se retrage. În plus, candidatura sa nu a fost o dorinţă proprie, ci o dorinţa partidului. Probabil, simte nevoia unei perioade de linişte pentru că a fost o campanie grea. În ceea ce priveşte pierderea alegerilor, la nivel de partid se va face o analiză pe fiecare zonă în parte”, a declarat Weber.

Şi Camelia Khraibani crede că premierul a avut nevoie de acest repaus. „În primul rând, vorbesc ca medic. După un aşa consum psihic orice organism are nevoie de refacere. A fost un tur de forţă pentru premier şi probabil simte nevoia de un repaus de câteva zile pentru a-şi încărca bateriile”, a declarat Khraibani.

Deputatul Vasile Popeangă vorbeşte despre un Congres PSD, la începutul anului 2015, în care se va discuta despre viitorul partidului. „Sub nicio formă concediul premierului nu înseamnă retragerea sa din funcţii. Probabil, a analizat şi a considerat că e oportun să-şi ia câteva zile de repaus. O primă analiză a cauzelor care au dus la pierderea alegerilor se va face în Comitetul Executiv de săptămâna viitoare. De asemenea, va avea loc o analiză şi la nivelul judeţului. Toate problemele din partid vor fi însă dezbătute pe larg în cadrul Congresului PSD care va avea loc în luna februarie”, a declarat Vasile Popeangă.

EŞEC

Camelia Khraibani crede că tergiversarea respingerii Legii amnistiei şi graţierii a fost unul dintre motivele care au cauzat eşecul în alegeri. „Trebuia să dăm votul mai demult pentru respingerea Legii amnistiei şi graţierii, că ar fi fost mult mai bine. Cred că această amânare a fost unul dintre multele motive pentru care am fost taxaţi de electorat, dar omul cât trăieşte învaţă”, a precizat Khraibani.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: