Gorj: Victoria lui Iohannis scoate hienele politice din bârlog

Politica rămâne o mizerie şi după ce Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale, din simplul motiv că politicienii sunt aceiaşi. În noul Partid Naţional Liberal de la Gorj, rezultat din fuziunea PNL cu PDL, se duce de o săptămână o luptă subterană pentru şefia formaţiunii. Pentru că nu au înţeles nimic din mesajul alegătorilor care au votat pe 16 noiembrie, singura grijă a politicienilor din noul PNL este lupta pentru ciolan. Cel mai tare dau din coate cei care au făcut jocurile PSD în campania electorală şi cei pentru care traseismul politic este o calitate.

Co-preşedintele PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, aşteaptă joi sentinţa într-un dosar penal care a fost judecat la Înalta Curte. O eventuală condamnare, chiar dacă soluţia de joi va fi cu recurs, îl va obliga pe acesta să demisioneze. Tocmai de aceea, postul lui este cel mai râvnit, atât de cei care i-au fost prieteni, cât şi de adversarii declaraţi. Dian Popescu a luat decizii controversate în perioada campaniei electorale, ridicând multe semne de întrebare cu privire la tabăra în care joacă. A părut că face un joc dublu, nu a colaborat cu PDL şi nici nu s-a concentrat prea mult pe campanie, fapt explicabil prin faptul că instanţa a tot dat termene pentru pronunţarea sentinţei, ţinându-l în stres.

Interesant este că primul care îi vrea locul nu este vreun liberal care a muncit sau care nu a trădat, ci taman Marcel Romanescu, deja cunoscut pentru jocul dublu pe care îl face, pentru atacul la propriul partid şi non-combatul la PSD, ceea ce i-a asigurat fratelui său George Romanescu menţinerea pe postul de inspector şef al ITM Gorj. De altfel, este deja o modă în unele familii să se împartă între partide, pentru a avea susţinere pe toate guvernările.

Romanescu, eternul blatist

În ultimele zile se duce o campanie în vechiul PNL pentru susţinerea lui Romanescu la şefia formaţiunii. De altfel, Marcel Romanescu, deşi nu a muncit deloc în campanie şi nici nu a trecut pe la sediul ACL, a fost primul liberal care a apărut luni, după alegeri, pentru a se lăuda cu victoria lui Iohannis.

Vineri, sâmbătă şi duminică au fost mai multe întâlniri în care s-a încercat atragerea primarilor liberali de partea lui Marcel Romanescu. La întâlniri ar fi participat atât primari cu rezultate, dar şi cei care au făcut jocurile PSD în campanie, cum ar fi Bobaru de la Bumbeşti Jiu.

Marcel Romanescu încearcă să îşi găsească adepţi atât în vechiul PNL cât şi în fostul PDL, mai ales că a fost în ambele partide. Deşi a fost complet absent în campanie, Romanescu i-a reproşat lui Dian Popescu neimplicarea. „Nu s-a implicat în campania electorală, ci a limitat și dreptul altora de a participa la campanie. Singurul copreședinte este Dan Vîlceanu”, a spus Romanescu la un radio local.

Senatorul Dian Popescu a declarat că nu este surprins de apariția lui Romanescu în PNL după câștigarea alegerilor pentru că acesta își urmărește propriile interese. “Ca să știe Romanescu ce activitate am avut eu trebuie să fi trecut pe la sediul PNL, măcar o dată.  Când PNL nu a mai fost la guvernare domnul Marcel Romanescu nu a mai trecut pe la PNL. Acum domnul Romanescu e mare comentator al campaniei electorale. Romanescu venea la PNL ca să rămână frate-său în funcția de director, după aia nu a mai călcat”, a spus Dian Popescu. Mai mulțí liberali asistă cu interes la scandalurile din media, dar se întreabă unde au fost în această campanie atât Dian Popescu, cât și Marcel Romanescu.

Jocul dublu al familiei Filip

Nu doar Romanescu vrea să redevină activ politic odată cu victoria lui Iohannis, care lasă să se vadă la orizont ciolanul puterii. Liviu Andrei, încă subprefect al Capitalei în guvernarea Ponta, ar fi interesat de o revenire, spun surse. Acesta se bazează pe relaţia sa de rudenie cu primarul Filip din Rovinari, acolo unde Iohannis a câştigat alegerile. În ziua alegerilor, la ora 17.00, deputatul PSD Vasile Popeangă îşi anunţase colegii de partid că a câştigat la Rovinari. Robert Filip, liderul PPDD Gorj, a contribuit decisiv la voturile pentru Ponta. Imediat după această oră, pe exit-poll-uri se ştia deja că Iohannis este victorios, astfel că familia Filip s-a reorientat. Primarul liberal Dorin Filip a preluat frâiele şi a reuşit să întoarcă rezultatul până la închiderea urnelor. Ca şi în familia Romanescu, şi în familia Filip era bine indiferent de rezultat, pentru că tatăl este într-o tabără politică, iar fiul în cealaltă.

De postul lui Dian Popescu mai sunt interesaţi şi alţi liberali, dar ei măcar au fost cu partidul în campanie. Este vorba de Victor Banţa, Gheorghe Orzan, Constantin Aninoiu, Octavian Lupulescu, Dragoş Păsărin etc.

Mesajul lui Vîlceanu pentru Marin Condescu

Surse politice susţin că şi liderul sindical Marin Condescu încearcă să îşi facă loc în tabăra câştigătoare, pe filiera vechiului PNL. Mai mulţi lideri sindicali din minerit s-au implicat în campania anti-Ponta, dar Marin Condescu a stat deoparte, spun sindicaliştii. Condescu nu a făcut declaraţii publice cu privire la rezultatul alegerilor, dar a avut grijă un pesedist să îl introducă în peisaj.

Pesedistul Gheorghe Pecingină a declarat că Marin Condescu ar fi fost în sediul partidului la ora exit-poll-urilor, dar Dan Vîlceanu a dezmințit printr-un comunicat de presă. Mai mult, l-a acuzat pe Gheorghe Pecingină că folosește tehnici josnice de manipulare şi delaţiune și a negat orice apropiere a sa de Marin Condescu. “Marin Condescu nu s-a aflat nici un minut în sediul Alianţei Creştin Liberale PNL-PDL Gorj, în seara alegerilor şi niciodată, fostul lider al FNME, nu a fost în sediul PDL Gorj de când Dan Vîlceanu deţine funcţia de preşedinte al acestei organizaţii”, a transmis PNL Gorj într-un comunicat. „Nu există, nu a existat şi nici nu va exista vreo relaţie de prietenie între mine şi Marin Condescu. (...) Nu sunt dornic să am o relaţie de amiciţie cu Marin Condescu. Acelaşi lucru îl afirm şi în legătură cu Ion Călinoiu, Ciprian Florescu, Gigi Pecingină şi ceilalţi membri ai PSD care au apucături comunistoide şi fac parte din sistemul care conduce Gorjul de 25 de ani”, declară copreşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

Marin Condescu, liderul FNME, nu a mai apărut în spațiul public de la începutul anului, atunci când pe numele său a fost deschis un dosar penal.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: