Academica Clinceni poate deveni Rapid

O variantă optimistă pentru fanii rapidişti a fost prezentată duminică de Dumitru Dragomir. Rapid ar putea ajunge mai repede în Liga I, chiar în acest an, deşi acum formaţia rapidistă e doar în Liga a treia. Metoda prin care giuleştenii ar putea reveni în prim-plan ar fi o fuziune cu Academica Clinceni.

O ipoteză greu de crezut a fost înaintată duminică de Dumitru Dragomir, fost şef al Ligii Profesioniste de Fotbal. Rapid ar putea reveni în Liga 1 din vară în cazul în care Academica Clinceni promovează în prima ligă şi fuzionează cu giuleştenii, iar numele, tradiţia şi trofeele Rapidului să fie luate de noua entitate.

Clinceniul se află pe primul loc în Liga 2, cu 70 de puncte, cu opt etape rămase de disputat din acest sezon. ”Cred că Academica Clinceni ar trebui să facă o combinaţie cu Rapid. Veţi înţelege voi. Dacă aş fi la Rapid, asta aş face. De ce să fie o anomalie? M-aş duce la Gigi Becali şi la primarul de la Clinceni. Ar trebui o fuziunie între Rapid şi Clinceni. Rapid e o stare de spirit. Nu e în regulă ce se întâmplă. Rapid era în cupele europene, dar s-au dus unii derbedei la proces la Copos şi l-au făcut să fugă din fotbal. Bă, să ne trezim! Unii suporteri cred că ei sunt echipele, nu patronul”, a declarat Dumitru Dragomir pentru DigiSport.

Fostul conducător al LPF spune că o astfel de mişcare e foarte benefică fotbalului românesc.  ”Ce vreţi? Să fie doar comune de lângă Bucureşti în Liga 1? Suntem nebuni cu toţi? Chiajna, Voluntari, Otopeni, Clinceni, Snagov. Suntem nebuni? Oraşe ca Timişoara, Arad, Constanţa sau Ploieşti nu au echipe în Liga 1. Nu se poate aşa ceva! Unde aţi mai văzut asta?", a mai spus fostul preşedinte al Ligii.

Dacă fuziunea nu va avea loc, Rapid poate evolua din următorul sezon Liga 2, fiind la un pas de promovare din Liga 3. După 21 de etape scurse din eşalonul 3, giuleştenii sunt pe primul loc în Seria 2, cu 56 de puncte.

Vizualizări: 1,316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: