„Acasă la Brâncuşi”, asociaţie consumatoare de bani publici

Asociaţia „Acasă la Brâncuşi” continuă să atragă bani publici despre care nu se ştie la ce sunt folosiţi. După ce Consiliul Judeţean Gorj a mărit de opt ori cotizaţia anuală, de la 2.500 la 20.000 de lei, şi Primăria Târgu Jiu a majorat de patru ori contribuţia, de la 2.500 de 10.000 de lei. Motivaţia oficială este „pentru buna funcţionare”.

Consilierii locali din Târgu Jiu au avizat în şedinţa de vineri, 31 iulie, majorarea cotizaţiei de membru al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuşi”. De la 2500 de lei, cât s-a stabilit în luna februarie a acestui an, suma a fost majorată la 10.000 lei, explicaţiile din hotărâre nefiind însă clarificatoare. Deşi asocierea primăriei Târgu Jiu în calitate de membru fondator al asociaţiei la asociaţie s-a produs acum un an, la data de 17 iulie 2014, până acum nu se ştie cu exactitate ce activitate desfăşoară Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuşi” şi pentru ce este nevoie de sume aşa mari, asta ţinând cont de  faptul că şi un alt membru fondator, Consiliul Judeţean Gorj, a mărit de opt ori cotizaţia, plătind 20.000 lei pe an. „Justificarea banilor se face după ce se cheltuiesc. Dacă nu sunt cheltuieli în conformitate cu prevederile legale îi retragem”, a fost justificarea lui Ion Călinoiu.

Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, nu vede nicio problemă pentru majorarea cotizaţiei anuale. „Ţinând cont de evenimentele care urmează să fie organizate şi de buna funcţionare este normal să existe un buget pentru ca asociaţia să funcţioneze foarte bine”, a spus Aurel Popescu.

Asociaţia are ca scop înfiinţarea unor puncte de informare turistice în judeţul Gorj, atragere şi facilitarea investiţiilor în turismul gorjean şi în regiune, atragerea de sponsorizări pentru realizarea de proiecte  în cadrul proiectelor cu finanţare naţională sau externă.

MEMBRI

Din asociaţie fac parte Consiliul Judeţean, Asociaţia Naţională a Agenţilor de Turism din România, Universitatea “Constantin Brâncuşi”, Camera de Comerţ şi Industrie Gorj, CE Oltenia, Asociaţia Profesională Patronală de Turism Gorjul, Asociaţia Concesionarilor “Corneşu Mare”, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural, dar şi primăriile din Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Tismana, Bumbeşti Jiu, Baia de Fier, Crasna, Novaci, Turceni şi Polovragi. Curios, nu face parte comuna natală a lui Brâncuşi, Peştişani.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: