BVA Coal SRL, datorie de 780 de mii de euro la CE Oltenia

Firma BVA Coal SRL din Constanţa trebuie să plătească CE Oltenia suma de 780 de mii de euro, banii reprezentând garanţia de bună execuţie. Potrivit  contractului încheiat în decembrie, banii ar fi trebuit să ajungă în cont în 15 zile, dar după un act adiţional la contract s-a ajuns la 19 august 2015.

Firma BVA Coal SRL, care a livrat cărbune de la CE Oltenia la o termocentrală din Serbia, nu a plătit nici acum, la opt luni de la semnarea contractului şi patru luni de la rezilierea lui, garanţia de bună execuţie. În fapt, CE Oltenia va trebui să execute opt bilete la ordin depuse de această companie, după ce a acceptat schimbarea contractului. În înţelegerea iniţială se preciza că suma de 780 de mii de euro este pusă într-un cont la dispoziţia CE Oltenia, însă conducerea a acceptat şi bilete la ordin. „Livrările au fost sistate în luna aprilie 2015, ca urmare a faptului ca BVA Coal nu a mai făcut plăti către CE Oltenia, contractul fiind condiţionat de plata în avans a cărbunelui ce urmează a fi livrat. Garanţia de buna execuţie a fost constituită prin depunerea a 8 ordine de plata în sumă de 780.000 euro, având ca termen scadent data de 19.08.2015“, susţine compania.

Brigitta Niţoi, reprezentant al BVA COAL SRL, a declarat pentru Digi 24 şi că CE Oltenia a încasat 18,75 euro, nu 13 euro aşa cum era în contract, fapt infirmat de companie.  „Am văzut ca s-a vehiculat un alt preţ decât cel real. Nu este 13 euro. În realitate, CEO Oltenia ia de la noi, de la BVA Coal, undeva la 18,75 euro pe fiecare tona de cărbune. A trebuit să intervenim noi cu costuri proprii şi personale şi cu utilaje proprii în producerea cărbunelui", a spus aceasta, citată de digi24.ro.

Conducerea CEO a explicat însă că: „Preţul plătit de BVA COAL este de 13 euro/tona de cărbune, conform prevederilor contractuale şi facturilor înregistrate. În contract există o prevedere expresă prin care se precizează că pe toată durata contractului preţul rămâne nemodificat“.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: