Diţescu (SE Turceni): Nu am plecat eu chiar de bună voie

Corneliu Diţescu, încă director la Termocentrala Turceni, a explicat motivele  care l-au determinat să solicite plecarea din CE Oltenia cu 1 septembrie. Diţescu spune că ar mai fi putut rămâne în continuare director, însă după scandalul legat de scoaterea sa de pe lista concedierilor colective a hotărât să mai rămână doar câteva luni pentru a conduce termocentrala, care a rămas în luna iunie şi fără directori adjuncţi.

Corneliu Diţescu spune că a semnat contractul individual de muncă în luna martie 2013 şi că nu s-ar fi încadrat pentru a beneficia de plăţi compensatorii. Directorul SE Turceni spune că a rămas în unitate doar pentru câteva luni pentru a nu o lăsa în impas, mai ales că şi adjuncţii săi plecaseră din termocentrală. "A fost o discuţie bâlbâită. Eu nu mă încadram în prevederile ordonanţei, pentru că nu aveam 36 de luni de când am încheiat contractul individual de muncă cu CEO. Nu sunt inclus în concedierea colectivă, nu primesc plăţi compensatorii, nici un altfel de recompensă. Au plecat doi dintre adjuncţii mei, cei mai importanţi, locţiitorul de drept şi inginerul şef cu producţia şi s-a considerat că e util pentru o tranziţie cât de cât fără şocuri să se mai ducă aceste 3 luni, ca atare eu am făcut cerere de plecare cu acordul părţilor şi a fost acceptată. Am decizia primită. Pregătesc pe toţi colegii din echipa de conducere, cine va fi ales nu e decizia mea, e a CEO. Am 3 adjuncţi, un director tehnic, un inginer şef cu exploatarea, un altul cu producţia", a declarat Corneliu Diţescu, precizând că "A fost amestecată. A început printr-o agitaţie la sindicate, presă şi mai nu ştiu cine şi a continuat cu propunerea mea de a pleca cu acordul părţilor. Pe româneşte, n-am plecat eu chiar de bună voie, că până la 65 de ani nu putea să mă oblige nimeni să plec. În atmosfera creată am considerat că e mai sănătos aşa". 

Diţescu mai spus că nu ştie cu exactitate când se va încadra să se pensioneze de drept, pentru că a muncit în trecut, pentru o perioadă, în condiţii grele de muncă şi că depinde de calculele făcute de cei de la Casa de Pensii Gorj.

Curtat de firme de recrutare

Corneliu Diţescu a precizat că de-a lungul vremii a fost curtat de firme de recrutare şi chiar de Complexul Energetic Hunedoara. "Dacă cineva o să mai aibă nevoie de ceea ce mă pricep să fac şi o să îmi convină şi mie poate că o să fac, dacă nu, am 5 nepoţi, al 6-lea pe drum, aşa că pot să fiu şi pensionar titular. Sunt nişte variante, dar nu exclud nici posibilitatea de a sta efectiv la pensie. Pe 9 august împlinesc 39 de ani de când lucrez în energie. M-au abordat de mai multe ori firmele de recrutare pe diverse poziţii, inclusiv în CEO şi la Târgu Jiu şi în alte părţi. O să văd", a mai spus Diţescu.  

Vizualizări: 433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: