Accident de muncă la Direcţia de Sănătate Publică Gorj

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a fost sancţionată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj cu amendă contravenţională după producerea unui accident de muncă în interiorul instituţiei. Este vorba de cazul Ligiei Argintaru, angajata care a suferit un accident vascular în timpul programului după ce între ea şi directorul economic, Carmen Dobrescu, s-a iscat un conflict. La nivelul DSP nu s-a luat nici o măsură în acest caz.

Atunci Ligiei Argintaru i s-a impus să preia sarcini în plus, lucru pe care aceasta nu l-a acceptat pentru că nu i s-a dat dispoziţie scrisă şi pentru că avea un volum de muncă foarte mare. Atunci, ea şi directorul economic au avut un conflict, în urma căruia Ligia Argintaru a suferit un accident vascular şi s-a internat în spital. Reprezentanţii ITM au făcut cercetări în acest caz şi au stabilit că este vorba de un accident de muncă. „Inspectoratul Teritorial de muncă a făcut o anchetă în acest caz, a studiat toate documentele depuse la dosar şi au încadrat incidentul ca fiind accident de muncă, pentru că angajata Direcţiei s-a aflat o perioadă în incapacitatea de a munci”, a declarat Marius Boeriu, directorul coordonat al DSP Gorj

ITM Gorj a dat DSP Gorj şi o amendă în cuantum de 3000 de lei, însă s-a plătit jumătate din aceasta în 24 de ore. Sancţiunea a fost aplicată pentru că cercetarea cazului a fost întârziată. „Am primit şi o sancţiune de 1500 de lei pe care am plătit-o în 24 de ore că altfel se dubla, pentru că au fost găsite o serie de nereguli. S-a anunţat mai târziu incidentul la Inspectoratul Teritorial de Muncă, cercetările în acest caz au fost întârziate, pentru că angajata care se ocupa de asta a fost în concediu. Au mai fost găsite câteva mici nereguli şi pentru asta am luat amendă”, susţine Marius Boeriu.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: