Jefuiţi în plină zi în parcarea de la Piaţa Centrală

Constatare tristă pentru un cuplu de craioveni veniţi cu treburi prin Târgu Jiu zilele trecute, maşina acestora fiind spartă de nişte hoţi pe care poliţiştii încă nu i-au găsit.

Necazul soţilor Mirela şi Petrică Poiac Roşianu este cu atât mai mare cu cât printre obiectele sustrase se regăseşte şi un laptop în care doamna avea toată lucrarea de doctorat. De aici şi amărăciunea păgubiţilor, femeia spunând că şi-a luat gândul de la echipamentul respectiv, dar că şi-ar dori ca hoţii să-i restituite, dacă e posibil, materialul bibliografic pe care îl avea în laptopul respectiv.

„Nu este cine ştie ce sculă, ca să spun aşa, pentru că este un laptop mai vechi, nu era ceva nou, de ultimă oră, dar important pentru mine era ce se afla în el. Toată lucrarea mea de doctorat, tot viitorul meu profesional se afla practic în acel laptop. De aceea îi şi anunţ pe cei care au dat spargerea că sunt gata să renunţ la plângere dacă ei reuşesc să îmi transmită, prin Poliţie, prin presă, nu ştiu, dar sigur se poate, informaţiile despre teza de doctorat”, spune, disperată craioveanca. Furtul a avut loc în parcarea privată de la Piaţa Centrală, dar reprezentanţii parcării nu-şi asumă nicio responsabilitate. „Am optat pentru o parcare cu plată tocmai pentru că ne-am gândit că maşina este bine supravegheată. Ne-am dus la cei de la firmă şi ne-au cerut biletul, dar ei nu ne dau nouă bilet. Ne-au dat un fel de tichet de ordine. Noi de abia la Craiova am văzut că încuietorile din spate erau forţate, iar când ne-am uitat în interior am văzut că fuseserăm furaţi. Aici, în această parcare, nu există nici măcar camere video de supraveghere, camere pentru care orice amărât de SRL primeşte o amendă usturătoare dacă nu şi le pune”, a menţionat Petrică Poiac Roşianu.

PLÂNGERE

Cei doi soţi au depus plângere la Poliţia Craiova, pe raza localităţii de domiciliu, plângerea urmând să fie înaintată apoi către IPJ Gorj. Păgubiţii au luat deja legătura şi cu anchetatorii de la Târgu Jiu şi aşteaptă cu încredere veşti în special despre informaţiile existente în laptop.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: