Fetiţă de 12 ani, strivită de o macara în prima zi de vacanţă

O fetiţă de 12 ani a murit ieri după ce a fost lovită în plin de braţul unei macarale aflate în mers, utilajul fiind o pompă de ridicat cimentul la înălţime, cunoscută în popor sub denumirea de „elefant”. Nenorocirea a fost posibilă după ce lanţul care trebuia să asigure braţul utilajului, una dintre cele patru cale de susţinere, a fost înlocuit cu o banală sârmă, prea puţin rezistentă pentru a ţine pe loc o piesă metalică de sute de kilograme.

         

Tragicul accident s-a produs în jurul prânzului la Plopşoru, în prima sa zi de vacanţă Valentina Scurtu mergând să îşi cumpere o îngheţată de la magazinul aflat la câteva sute de metri de locuinţa părinţilor săi. Fata se întorcea spre casă în momentul în care ceva desprins din macaraua ce venea din faţă a izbit-o în plin. Nu a mai apucat să ştie ce i se întâmplă pentru că forţa impactului a azvârlit-o peste balustrada metalică de protecţie de pe marginea drumului european, trupul său fără vlagă rostogolindu-se apoi câţiva metri într-o râpă aflată după balustradă. Doar un conducător auto aflat în trafic în spatele „elefantului” a apucat să vadă întreaga scenă, acesta încercând din răsputeri să îl ajungă din urmă pe şoferul macaralei pentru a-l opri şi a-i spune ce s-a întâmplat.

„Cred că eram pe la vreo sută de metri în spatele macaralei şi am văzut cala de pe dreapta cum se desprinde şi loveşte pe cineva. Era într-o curbă periculoasă şi nu am avut timp să mă uit cu atenţie, dar am văzut persoana lovită cum este aruncată peste balustrada din metal. A fost un coşmar să văd aşa ceva. Nu am oprit acolo, ci am mers după macara ca să îi spun şoferului ce făcuse. El a tras într-o parcare, ceva mai încolo, şi acolo m-am dat jos. Era cu încă un băiat şi le-am spus că au omorât o fată sau un băiat, nici nu ştiu exact ce era că nu văzusem prea bine. Nu m-au crezut şi încercau să lege cala de la macara cu o sârmă. Când am luat telefonul să sun la 112 la Ambulanţă au plecat spre locul accidentului şi de aici încolo nu mai ştiu ce a făcut fiecare pentru că lucrurile s-au precipitat”, spune Gabriel Balaci, martorul principal al acestui eveniment tragic.

         

Părinţi îndoliaţi

La faţa locului a venit imediat o ambulanţă care a preluat-o pe Valentina pentru a o duce spre spitalul din Târgu Jiu, dar pe la Rovinari medicii au constatat decesul. Nu au mai putut să o menţină pe micuţă în viaţă, iar teribila veste a ajuns şi la părinţii fetei, tatăl fiind extrem de revoltat, mai ales când a văzut ca ditamai utilajul era înmatriculat ca un simplu motoscuter la Primăria Filiaşi. „Nu se poate aşa ceva. Braţul acesta a fost prins cu o simplă sârmă. Fata mea e moartă, iar legea îl va pedepsi probabil pe şofer cu o suspendare, pentru că aşa e în România. O să-i reţină că e din culpă. Îmi vine să-l omor eu pe el, dar la mine nu va mai fi din culpă. Nici 20 de ani dacă o să-i dea nu voi fi mulţumit vreodată pentru că eu fata nu o s-o mai am lângă mine ori câte zile voi mai trăi”, a spus Valentin Scurtu. Tatăl îndurerat a studiat maşina pe îndelete şi a fost extrem de nervos să constate că şoferul „elefantului” plecase la drum cu cala legată cu o banală sârmă, pe principiul „lasă că merge şi aşa”.

PDEAPSĂ

Şoferul care conducea „elefantul” este un gorjean de 48 de ani. Ion Iloiu nu a putut ieri să spună cum s-a produs nenorocirea şi de ce a plecat cu maşina la drum în starea respectivă, el dând vina pe un ajutor pe care îl avea în dreapta sa şi care ar fi trebuit să se ocupe de asigurarea celor 4 cale. Iloiu s-a ales cu un dosar penal şi este acuzat de ucidere din culpă.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: