Accident de muncă mortal la Termocentrala Turceni

Sfârşit tragic pentru un angajat al Energomontaj SA, filiala Turceni, care și-a pierdut viaţa miercuri, după ce a căzut de la o înălțime de 14 metri. Acesta lucra la grupul energetic nr.7 al Termocentralei Turceni când s-a produs nefericitul eveniment. Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj a demarat o anchetă în acest caz, fiind vorba de un accident de muncă.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut în gol în timp ce efectua manevre pe grupul energetic. Preț de aproape o oră au încercat medicii să-l readucă la viață, însă în zadar. Bărbatul are doi copii majori. Când a aflat despre acest eveniment, George Romanescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, a mers la fața locului, împreună cu un alt inspector de muncă. "Bărbatul de 47 de ani a căzut de la cota 14 blocul 7, în spate la cazane. Accidentul a avut loc în jurul orei 13.50 iar decesul a fost constatat în jurul orei 14.40. O să dispun o comisie care va cerceta evenimentul", a declarat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.  

Bărbatul presta activitate pentru firma Energomontaj București, sucursala Turceni, care a subcontractat lucrări de la firma Romelectro. Despre grupul 7 al Termo Turceni s-a discutat intens în spațiul public în ultima vreme. Este vorba de grupul a cărui activitate a fost suspendată de către comisarii de mediu la începutul acestei săptămâni după sesizarea Greenpeace și Bankwatch. Romelectro, conform contractului încheiat cu CE Oltenia, trebuia să realizeze instalația de șlam dens aferentă grupului 7 de la Termo Turceni. 

Vizualizări: 1,861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: