Încăierare la spital lăsată cu dosare şi arestări

Opt cetăţenii a două familii de etnie romă din cartierul Panduraşul au ajuns duminică seara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean după ce s-au bătut din cauza unor cabaline. După ce au aplanat conflictul în cartier, oamenii legii s-au deplasat la spital pentru că scandalul s-a mutat aici. Toţi cei opt s-au ales cu dosare penale, iar doi dintre ei au sfârşit ziua după gratii.

Membrii uneia dintre familiile implicate în scandal au fost nemulţumiţi de felul în care oamenii legii îşi fac treaba pentru că, susţin ei, au scăpat situaţia de sub control. „Nu e posibil să-i bată pe oamenii noştri de faţă cu poliţia, iar poliţiştii se ia tot de ai noştri. Auzim de afară cum urlă şi se vaită. E vorba de trafic de influenţă pentru că sunt implicaţi apropiaţii lui Tarzan. Până acum noi nu ne-am certat cu ei, dar s-au luat de copilul nostru minor că a lăsat calul să pască lângă al lor şi l-au ameninţat că-l omoară. Au venit şi la noi să ne ameninţe. Ne-am certat şi au sărit să ne bată. Dacă poliţia nu face ordine ne facem singuri dreptate. O să se lase cu vărsare de sânge. Nu se poate aşa ceva. Să vină Caragea, el ştie ce să facă”, a declarat Felician.

Despărţiţi cu electroşocuri

Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată duminică seara prin apelul de urgenţă 112 că în cartierul Panduraşul a  avut loc o încăierare între membrii a două familii din cauza unor neînţelegerii legate de schimburi de cabaline. Răniţi, cei opt romi au mers la spital, însă s-au luat din nou la bătaie.

Scandalul a continuat şi pe holurile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, deşi aici erau poliţişti, jandarmi şi agenţi de pază. Cetăţenii de etnie romă, deranjaţi de prezenţa jurnaliştilor au început cu ameninţările şi profitând de un moment de neatenţie al oamenilor legii, au început să-şi împartă şi aici pumni şi picioare. Jandarmii şi agenţii de pază au folosit electroşocurile pentru a-i despărţi.  

În urma acestui incident, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încăierare, iar unii dintre ei sunt cercetaţi pentru infracţiuni de ultraj şi tulburarea liniştii publice. Doi dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Unul dintre cei arestaţi a spus că nu ştia că nu are voie să se bată într-un spital. „Eu am fost la spital să mă pansez şi au venit oamenii lui Tarzan şi s-au luat de mine. Ne-am încăierat şi ne-am bătut. Nu ştiam că nu e voie să fac aşa ceva.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: