Accident pe fondul consumului de alcool

În seara zilei de 2 august a.c., Poliţia Municipiului Tg. Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că pe str. Vasile Alecsandri, s-a produs un accident de circulaţie soldat doar cu pagube materiale.

La faţa locului a ajuns imediat un echipaj din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Tg. Jiu. Poliţiştii rutieri au constatat că V.A., de  45 ani, din comuna Urdari, judeţul Gorj, în timp ce conducea  un autoturism pe str. Vasile Alecsandri, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de către un târgujian de 44 de ani. În urma impactului, autoturismul condus de către V.A., a fost proiectat în alte două autoturisme parcate pe marginea părţii carosabile.

Poliţiştii l-au testat pe V.A. cu aparatul etilotest şi au constatat că acesta prezenta o concentraţie 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Rezultatul testării, în cazul celuilalt conducător auto a fost negativ.

V.A. a fost condus la o unitate medicală, aici fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, poliţiştii rutieri i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării şi au întocmit pe numele lui V.A. dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică peste limita legală.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: