Acestea sunt condimentele necesare în orice bucătărie

 Cum ar fi o friptură suculentă fără aroma condimentelor sau a ierburilor aromatice? Parcă nu are gust. Condimentele sau plantele aromatice, de obicei, se adaugă în preparate, în etapa finală a gătirii, pentru a ne bucura de aroma fascinantă a naturii. 

       Ce nu ar trebui să lipsească dintr-o bucătărie, indiferent că este a unei gospodine sau a unui bucătar profesionist?

  • Piperul, un condiment esențial pentru aproape orice rețetă de mâncare pregătești. Aroma sa inconfundabilă determină o explozie a papilelor gustative. 
  • Salvia sau ‘’planta nemuririi’’, cu frunze ușor amare ce poate fi adăugată în carnea tocată, în friptură, rețetele al cărui ingredient de bază este carnea de pui.
  • Nucșoara, cu al său gust delicat, dulce spre picant, poate fi adăugată în preparatele cu legume, salate, în compoziția unor deserturi.
  • Rozmarinul, planta care este veșnic verde, al cărui gust plăcut, folosit cu succes în asezonarea cărnii.
  • Curry, care este de fapt un mix fabulos de ingrediente, cu originar în India. Folosit în preparatele asiatice. Un amestec deosebit de aromat, ce oferă preparatului o nuanță gălbuie. 
  • Dafinul. Incredibil cum frunze întregi sunt adăugate în mâncăruri. Îți poți imagina o porție de sarmale fără foi de dafin? Sau o tocăniță fără câteva frunze de dafin adăugate? Este imposibil. Aspectul și culoarea lor completează perfect un preparat. Prospețimea foilor de dafin se recunoaște datorită mirosului floral și plăcut. 
  • Busuiocul, prezent în aproape orice preparat din bucătăria italienească, are un rol esențial și o aromă fascinantă. Folosit în pizza, multe sortimente de paste, salate, dar și alte feluri de mâncare. Îl întâlnim frecvent și în bucătăria asiatică.
  • Pudra de usturoi. Deși avem acces la usturoi proaspăt în toată perioada anului, poate fi adăugată și pudra la fel de bine în multe preparate. În sosuri, salate, mâncăruri. 
  • Scorțișoara, condimentul care există probabil în toate bucătăriile din lume. Folosită în deserturi, în diverse combinații de sucuri, în băuturi calde, scorțișoara este un condiment nelipsit din viața noastră aromată.
  • Oregano, a cărei aromă plăcută și doar puțin amară, face din acest condiment, alegerea perfectă pentru preparatele la grătar sau adăugat peste cartofii prăjiți.
  • Ghimbirul proaspăt sau sub formă de pudră este folosit în ceaiuri, adăugat în rețete asiatice, în anumite dulciuri sau în preparate sărate.
  • Cimbru are darul de a intensifica aroma celorlalte condimente adăugate în mâncare. Poate fi încorporat în rețetele cu diferite cărnuri.
  • Turmeric sau șofranul indian este un condiment portocaliu ce colorează plăcut preparatele în care este adăugat.
  • 13 condimente și plante aromatice pe care le poți folosi în rețetele tale preferate cu care îți vei încânta familia.


          Condimentele și plantele aromatice sunt folosite pentru completarea rețetelor pregătite în orice bucătărie, dar și restaurant. În elegantul restaurant Riviere în Timișoara, te vei putea delecta cu ciorbe, supe, diverse gustări, deserturi, garnituri dar și alte preparate. 

       Tot aici, te poți bucura și de organizarea celor mai frumoase evenimente din viața ta, indiferent că vorbim despre botez, nuntă, onomastică sau celebrarea unei zile speciale. Restaurantul Riviere este alegerea perfectă pentru momentul tău de fericire. Atent la detalii, te asigură că planificarea și organizarea va fi pe măsura așteptărilor tale. 

    Vizualizări: 775

    Trimite pe WhatsApp

    Alte articole din Bucătărie:

    Citește și: