Achitare pentru foștii șefi ai UM Sadu

Trei foști șefi din Uzina Mecanică Sadu, judecați la Târgu Jiu pentru că ar fi delapidat sute de tone de materii prime din rezerva strategică pe care o aveau la dispoziție în unitatea pe care o conduceau cu ani în urmă, au fost găsiți nevinovați de către judecători. 

Cantitățile respective nu au fost luate acasă de vreunul dintre inculpați, ci au fost folosite tot în procesul tehnologic al uzinei, numai că nu erau întocmite întotdeauna acte pentru materialele folosite. După acest prim verdict se alege praful de încă unul din dosarele „faimoase” instrumentate cu câțiva ani în urmă de procurorul Emil Moța, mutat între timp de la Târgu Jiu la Craiova. „Achită inculpaţii Boian Gheorghe Lori, Bogdan Lucian Gabriel şi Dijmărescu Nicolae (…). Constată că inculpaţii Boian Gheorghe Lori, Bogdan Lucian Gabriel şi Dijmărescu Nicolae au fost reţinuţi 24 h, la datele de 03.09.2013, respectiv 04.09.2013. Respinge acţiunea formulată de partea civilă Ministerul Economiei. Respinge cererea inculpatului Boian Gheorghe Lori, prin apărător, privind obligarea părţii civile la plata cheltuielilor judiciare. Cheltuielile aferente acuzaţiilor aduse inculpaţilor, rămân în sarcina statului”, a decis Judecătoria Târgu Jiu.

Verdictul de acum nu este unul definitiv, cel mai probabil procurorii urmând să conteste sentința, caz în care dosarul va ajunge la o altă instanță, care poate da o sentință definitivă sau poate dispune rejudecarea procesului, așa cum s-a mai întâmplat și în alte situații.

Vizualizări: 1,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: