Achitat pentru furt, insistă să fie reangajat la CE Oltenia

Un fost angajat al termocentralei din Rovinari a deschis numeroase acțiuni în instanță, solicitând să fie reangajat în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Vasile Geani Butură a fost concediat din companie după ce în toamna lui 2015 a fost reținut în binecunoscutul dosar „Mafia cărbunelui”. Bărbatul a stat în arest preventiv nu mai puțin de 6 luni, iar din acest motiv CE Oltenia i-a desfăcut contractul de muncă.

Butură a fost acuzat de mai multe infracțiuni de furt calificat. Procurorii au susținut că salariatul CE Oltenia, ajutat și de alte persoane, ar fi sustras, în mod repetat, timp de un an, peste 500 de tone de cărbune, în vederea valorificării.

După patru ani de procese, gorjeanul a fost achitat pentru furt, primind în schimb o amendă penală pentru tăinuire. Din acest motiv, Butură a cerut fostului angajator să-l reîncadreze pe postul deținut anterior sau măcar să-i găsească o slujbă pe măsura pregătirii sale.
Bărbatul din Fărcășești a lucrat ca electrician exploatare centrale și stații electrice la Secția Exploatare Electrică din cadrul Sucursalei Electrocentrale Rovinari.

Atât Tribunalul Gorj, cât și Curtea de Apel Craiova i-au respins solicitările. „Respinge apelul ca nefondat. Definitivă”, a decis, luna trecură, Curtea de Apel Craiova.

În ceea ce privește solicitările reclamantului de a fi reangajat la fostul loc de muncă, instanța a arătat că angajarea personalului în cadrul CE Oltenia se poate face numai în condițiile în care există posturi vacante și în limita numărului de personal aprobat prin Bugetul de venituri și cheltuieli, cu respectarea Contractului Colectiv de Muncă aplicabil.

Vizualizări: 5,011

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: