A văzut cum iese fum de sub capotă și a oprit mașina. A rămas fără permis!

Un tânăr din Gorj a reușit să anuleze în instanță amenda primită de la poliție. Astă-toamnă, șoferul a avut un eveniment neplăcut în trafic. În timp ce se îndrepta spre locuința din Novaci, bărbatul a fost nevoit să intre pe contrasens și să oprească de urgență mașina. Asta după ce a observat că de sub capota VW-ului iese mult fum.

Neavând posibilitatea să tragă pe dreapta, fiind stâlpi și tuia, șoferul a intrat cu mașina pe contrasens. Era culoare roșie la semafor când a făcut această manevră. Din partea opusă venea mașina poliției care l-a filmat, bărbatul rămânând pe loc fără permis pe o perioadă de 2 luni. În plus a și fost amendat cu 870 de lei, în ciuda faptului că le-a arătat polițiștilor defecțiunea de la filtrul de particule.

Gorjeanul s-a adresat instanței de judecată, fiindu-i anulat procesul de contravenție.
„Este rezonabil a se aprecia că temerea creată de fumul ieșit de sub capota mașinii, l-a determinat pe petent să încalce regulile de circulație rutieră, iar fapta contravențională nu a avut pe plan material nici o consecință sub aspectul siguranței circulației rutiere”, a motivat Judecătoria Novaci.

Sentința pronunțată în urmă cu câteva zile poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 4,700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: