Lichidator judiciar, judecat din nou pentru delapidare

Recidivă! Lichidatorul judiciar Matei Catrinoiu, liderul PNȚCD Gorj, va fi judecat, din nou, pentru delapidare. Asta după ce în februarie 2018 a fost condamnat definitiv pentru aceeași infracțiune, la 1 an de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de trei ani.

Judecătoria Târgu Jiu a decis luni, 5 aprilie, că poate începe judecata în acest nou dosar.
„Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Catrinoiu Matei. În baza art. 346 alin. (2) C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu cu numărul 373/P/2020, privind pe inculpatul Catrinoiu Matei pentru săvârşirea infracţiunii de ,,delapidare” prev. de art. 295 alin.1 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal (197 acte materiale), a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Catrinoiu Matei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanței.

În urmă cu trei ani, Catrinoiu a fost condamnat după ce a administrat patrimoniul unei firme ce aparținea unor romi din cartierul Meteor. Firma avea o barjă la Constanța, pe care lichidatorul judiciar a vândut-o, iar o parte din bani i-a folosit în interes personal.

Vizualizări: 3,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: