Loțiune de ras în loc de iPhone

Un bărbat din Târgu Jiu, care lucra la o firmă de curierat din Germania, a fost condamnat peste hotare la amendă penală, pentru delapidare.

În urmă cu doi ani, gorjeanul a avut de livrat un colet care conținea un telefon mobil Apple iPhone 8, în valoare de 650 de euro. Curios, bărbatul a deschis coletul și a însușit telefonul mobil. A pus în locul acestuia un flacon de loțiune după ras, pentru a masca săvârșirea faptei.

Gorjeanul a fost judecat în Germania și condamnat la o amendă penală de circa 2.500 de euro.
Pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu a fost deschis luna trecută o acțiune privind „recunoașterea hotărârilor penale sau a altor acte judiciare străine”. Mai exact, este vorba de amenda penală primită de bărbatul din Târgu Jiu.

Instanța a recunoscut sancțiunea pecuniară emisă de autoritatea germană. „În baza art.240 alin.1 din Legea nr.302/2004, modificată, recunoaşte sancţiunea pecuniară emisă de autoritatea germană în dosarul cu numărul de referinţă 8041 Js 34712 18 şi decizia cu acelaşi număr de referinţă, decizie rămasă definitivă la data de 30.01.2020, cu privire la cetăţeanul român Mihai Ion, pentru executarea unei amenzi de 2.477 de euro. (...) schimbă sancţiunea pecuniară de 2.477 de euro în moneda statului de executare, respectiv moneda statului român la cursul valutar de la data pronunţării sancţiunii, respectiv la data de 30.01.2020 şi dispune executarea echivalentului în lei a acestei sume, care va constitui venit la bugetul statului român. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanței din 31 martie.

Vizualizări: 2,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: