Achiziţiile au dat randament bun în primele jocuri

Echipa locală de handbal pare să fie pe drumul cel bun după ce s-a reuşit prelungirea contractului antrenorului Vasile Stângă şi aducerea a încă cinci jucători de valoare, ieri conducerea decizând să renunţe la unul dintre cei cu care Energia Pandurii ajunsese la un acord în vederea unui transfer, ungurul Andreas Szabo. După primele două jocuri de verificare din week-end conducerea e mulţumită de echipă dar partea mai dificilă de omogenizare a lotului abia acum începe, în turneele de verificare care vor debuta joi cu o primă serie de jocuri la Baia Mare. 
Stângă nu e îngrijorat că a completat lotul cu cinci jucători şi echipa nu ar mai fi la fel de omogenă, fiind de părere că acest lucru se va realiza în meciurile de verificare. De săptămâna aceasta pentru Energia încep turneele amicale, primul fiind programat în weekend la Baia Mare, acolo fiind invitate să participe formaţia locală Minaur Baia Mare, Poli Timişoara, Energia Pandurii şi o echipă din Ungaria, meciurile fiind programate joi şi vineri. Până va avea proilejul să-şi omogenizeze lotul, Stângă a avut timp să-şi facă o primă părere despre jucătorii nou veniţi, remarcând calităţile dar şi unele probleme ale acestora care urmează a fi remediate: „La unii dintre ei s-a văzut rasa cum se spune. La Kukrika şi la Kapular se vede că sunt jucători buni. Humberto încă este în acomodări şi mai trebuie lucrat cu el la relaţiile de joc iar Vukas îşi va intra în formă pe la începutul campionatului. A avut o perioadă în care nu a jucat fiind operat de apendicită şi acum îşi intră în formă. Ceilalţi, ai noştri s-au descurcat destul de bine. Criciotoiu trebuie să aibă mai mult curaj pentru că are putere şi posibilităţi fantastice ca stângaci.” Stângă nu a dorit imediat să renunţe la ungurul Szabo pentru că a dorit să se consulte şi cu conducerea clubului care ieri a decis să renunţe la serviciile acestuia pentru că încă nu-i fusese înregistrat contractul. 
Stângă s-a decis şi asupra sitemului de apărare pe care-l va aborda pentru acest nou sezon, preferând 5-1: „Sistemul de apărare 6-0 nu a prea mers dar 5-1 îi bagă mai mult în mişcare şi funcţionează foarte bine cu Enache care imprimă ritm echipei. Cred că asta va fi apărarea noastră de acasă, un 5-1 nebunesc.”
Tehnicianul Energiei a fost de acord ca Energia să dispute jocurile de acasă numai sâmbătă la ora 18.00. „E cea mai bună oră de jucat handbal şi pentru noi şi pentru spectatori” a adăugat Stângă care se pregăteşte acum să plece cu echipa la Baia Mare pentru primul turneu de verificare al acestei veri. 
De azi se dau abonamente la handbal şi baschet 

Conducerea clubului Energia a anunţat ieri că va pute în vânzare pentru noul sezon abonamente pentru meciurile echipelor de handbal şi baschet. Acestea se vor putea proicura începând de azi de la sediul clubului, preţul unui abonament la meciurile echipei de baschet Energia Rovinari pentru întreg sezonul fiind de 80 de lei iar pentru meciurile echipei de handbal va fi de 50 de lei. Suporterii echipelor de handbal şi baschet care vor să intre în posesia unui abonament trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate. 


Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: