Acoperişurile din Motru, doborâte de furtună

Furtuna de proporţii care s-a năpustit aseară asupra municipiului Motru a dus pe Apa Sâmbetei peste 100.000 de dolari.

Vântul a fost atât de puternic încât  a smuls patru acoperişuri de pe blocurile din centru oraşului, care fuseseră realizate prin Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS). Cel care s-a ocupat de aducerea acestor bani în Motru este Marcel Hoară, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere. În cauză sunt blocurile situate în apropierea primăriei oraşului, mai exact blocurile 1, 2, 5 şi H3. Dar nu au fost singurele pagube produse de vijeliile abătute asupra acestui oraş. Tot din această cauză patru maşini au fost grav avariate. „Debarasăm materialele căzute, urmând să reparăm avariile. Suntem în faza de reevaluare acum. Vom constata împreună cu Poliţia şi cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă care sunt pagubele produse de furtună”, a declarat Dorin Hanu, primarul oraşului. De asemenea, acesta era profund dezamăgit de ravagiile produse. „Trei acoperişuri erau făcute pe granturi, prin FRDS, a căror valoare se ridică la peste 100 de mii de dolari”, a mai declarat Dorin Hanu.

POTOP

Nici alte localităţi din Gorj nu au scăpat de furtună. Nefericiţi au fost şi cei din Polovragi, unde vijelia a spart cheful de Sfântul Ilie. La Polovragi a fost şi fostul ministru al Culturii Teodor Paleologu, iar după el, potopul.

TRĂSNETE

Un sătean din comuna Runcu a cerut ajutorul pompierilor pentru a ridica un copac căzut pe casă, în urma furtunii. După câte se pare, copacul a rupt şi firele de la stâlpii de electricitate. De asemenea, din cauza trăsnetelor, au fost înregistrate două incendii, unul în Runcu şi celălalt în Bumbeşti-Piţic.  „Ambele incendii se pare că au fost din cauza trăsnetelor”, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj,  Mihai Avramescu.

Galerie foto



Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: