Laura Manea concediată, contractul lui Ciurel suspendat

Șefa juriștilor din Complexul Energetic Oltenia, Laura Manea, a fost concediată din unitate începând cu data de 14 martie 2016, anunță reprezentanții companiei. Cât îl privește pe fostul manager Laurențiu Ciurel, compania a decis să-i suspende contractul de muncă până la soluționarea dosarului de corupţie de la Înalta Curte.

”Contractul Individual de Munca al d-nei Laura Manea a încetat începând cu data de 14.03.2016, cu respectarea prevederilor Codului Muncii și ale Contractului Colectiv de Muncă aplicabil al CE Oltenia”, se arată în comunicarea CE Oltenia, la solicitarea Pandurul. Interesant este faptul că Laura Manea a contestat în instanță decizia de concediere fix în ziua concedierii, 14 martie.
Laura Manea a fost promovată de Laurenţiu Ciurel la numirea sa în funcţie. Manea a devenit cunoscută după ce a promovat în Directorat un raport prin care propunea angajarea unei firme de avocatură pe motiv că juriştii din subordinea ei sunt limitaţi. Laura Manea a fost de altfel și una din dintre cele 20 de persoane care au beneficiat din ianuarie anul trecut de un act adițional la contractul individual de muncă, prin care salariul și locul de muncă nu puteau fi schimbate până în 2018. La preluarea mandatului, Laurențiu Ciobotărică a anulat toate aceste acte adiționale, iar departamentul juristei șefe a fost desființat. Prin această reorganizare, Laura Manea a rămas fără post, dar i s-a pus la dispoziție un alt loc de muncă în cadrul companiei pe care l-a refuzat și prin urmare a fost concediată din unitate.

Ciurel, suspendat
Ceva mai norocos s-a dovedit a fi însă fostul manager, Laurențiu Ciobotărică. Fostul manager al CE Oltenia are contractul individual de muncă suspendat din data de 3 martie, când i-a expirat preavizul de 90 de zile. După revocarea din funcția de manager profesionist, acesta ar fi putut reveni în funția de director al SE Rovinari. Compania a preferat să-i suspende contractul până la soluționarea definifivă a dosarului în care Ciurel este judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul Turceni - Rovinari. Este vorba de dosarul privind atribuirea unor contracte de asistenţă juridică de milioane de lei casei de avocatură a lui Şova şi Ponta.

Vizualizări: 3,220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: