Acord între Asociaţia comunelor şi Ministerul Dezvoltării

Semnarea acordului între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Asociația Comunelor din România este pe placul primarilor din Gorj. Președintele filialei Gorj a  Asociației Comunelor, Gheorghe Cârstea, primar la Hurezani, susține că acest acord  este binevenit pentru că asociația și Ministerul trebuie să fie parteneri ca lucrurile să meargă bine.

Primarii gorjeni își doresc unele modificări legislative, lucru pe care l-au susținut și la ultima întâlnire avută în această vară. Semnarea acestui acord s-a făcut săptămâna trecută la București după mai multe negocieri care au avut loc între reprezentanții asociațiilor și ai ministerului. În felul acesta ministerul, dar și guvernul este obligat să țină cont de propunerile legislative ale primarilor și să-i consulte pe aceștia în modificările legislative. 

Gheorghe Cârstea, președintele de la Gorj al Asociației comunelor, vede cu ochi bun acest acord. „Este primul acord pe care asociația îl semnează cu Ministerul Dezvoltării și nu poate decât să ne bucure Este un lucru foarte bun, pentru că trebuie să fim parteneri la lucrurile să meargă bine. Noi am discutat și la ultima întâlnire a noastră, a asociației, despre acest acord și pe noi ne mulțumește semnarea lui.  Noi am făcut și niște propuneri pentru modificarea unor legi și sperăm să fim luați în calcul”, a spus Gheorghe Cârstea.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: