Școala construită pentru sinistrații din Albeni a rămas închisă

O școală nou nouță construită după standardele europene nu s-a deschis nici anul acesta. Unitatea de învățământ a costat aproximativ 18 miliarde de lei vechi și a fost construită pentru sinistrații din Albeni. Școala stă închisă de ani buni și nici anul acesta nu a sunat clopoțelul aici. Primarul din Albeni este decis să-i schimbe destinația.

Școala din Albeni a fost construită odată cu primele case pentru sinistrații din satul Seciurile, după alunecările de teren din 2006. Ministerul Educației a investit în această unitate de învățământ 18 miliarde de lei vechi, pentru a sta închisă. Aici nu a sunat niciodată clopoțelul, lucru care nu s-a întâmplat nici anul acesta. De ani buni, cei aproximativ 20 de elevi din satul de sinistrați fac naveta la Școala Numărul 1 din Albeni, în timp ce școala modernă de lângă locuințele lor stă cu lacătul pe ea.

Primarul Dumitru Cornea vrea să discute cu  reprezentanții Inspectoratului Școlar situația acestei școli și dacă s-ar putea să-i schimbe destinația. „Școala este modernă, cu parchet, gresie, geamuri termopan, grupuri sanitare, centrală, iar mai trebui numai mobilier și elevi. Unitatea nu a fost niciodată deschisă, decât de cei de la primărie să o mai aerisească, să nu se degradeze. Am montat și camere de luat vederi ca să nu fie distrusă de răufăcători. Elevii din satul de sinistrați fac naveta la școala din centru de la Albeni. E vorba de aproximativ 20 de elevi. Pentru că nu s-a deschis niciodată o să merg la Inspectoratul Școlar să văd care este situația cu ea. Dacă putem să-i schimbăm destinația, o să mă gândesc ce aș putea face aici, decât să o ținem închisă. E mai complicată situația pentru că e făcută de Ministerul Educației”, a declarat Dumitru Cornea, primarul comunei Albeni. 

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: