Pro Animals organizează un marș de protest în Târgu-Jiu

Asociația Pro Animals vrea să organizeze un marș de protest în Municipiul Târgu-Jiu împotriva noii legi privind gestionarea problemei câinilor fără stăpân. La primăria municipiului a fost depusă o cerere de autorizare a marșului pentru duminică la ora 12. Sub Sloganul „Locul câinelui nu e pe stradă, locul lui e lângă tine!”, iubitorii patrupedelor vor mărșălui pe străzile din Târgu-Jiu dacă vor primi autorizație de la primărie.

Asociația Pro Animal așteaptă în acest moment un răspuns de la Primăria Târgu-Jiu la cererea depusă pentru autorizarea unui marș de protest în Municipiul Târgu-Jiu, duminică începând cu ora 12.00. Dacă răspunsul municipalității va fi unul pozitiv, iubitorii de câini se vor întâlni în Piața Prefecturii, vor ajunge apoi la Primărie şi vor merge pe strada Victoriei. Organizatorii vor să atragă atenția asupra faptului că există alte soluții pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, nu eutanasierea. „Vrem să atragem atenția asupra faptului că noi nu suntem de acord cu modul în care se dorește să fie rezolvată problema câinilor fără stăpân. Noi nu suntem de acord cu eutanasierea, dar nici nu acceptăm ca patrupedele să se plimbe pe străzi. Pot fi sterilizate și îngrijite în locuri amenajate sau pot fi luate în casă de iubitorii de câini.  Sperăm să primim autorizație de la primărie pentru această acțiune”, a declarat Carmena Șerbănoiu.

Câinii din Târgu-Jiu au fost otrăviți în masă

Carmena Șerbănoiu susține că are semnale că în ultima perioadă zeci de câini din municipiul Târgu-Jiu au fost otrăviți, iar această metodă nu este cea mai bună soluție de rezolvare a problemei câinilor fără stăpân. „Vreau să vă spun că în Târgu-Jiu s-a lua măsura otrăvirii câinilor în masă. Nu suntem de acord cu așa ceva. Nu trebuie otrăviți, împușcați sau duși în alte localități. Sunt mulți cetățeni care spun că le-au dispărut câini de la bloc și nu-i găsesc la padoc. Este clar că acei câini au fost otrăviți”, a mai precizat Carmena Șerbănoiu.

Târgujienii nu sunt interesați de adopții

Spre deosebire de alte județe din țară, iubitorii de animale din Târgu-Jiu nu sunt interesaţi să adopte căini fără stăpân. „Au venit câțiva cetățeni la padocul nostru dar i-am orientat spre padocul primăriei, pentru că acolo sunt probleme. Vreau să vă spun că, spre deosebire de alte județe din țară, la noi nu sunt foarte mulți iubitori de animale care vor să ia câinii acasă”, a mai spus şefa de la ProAnimals.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: