Treizeci de tablete, donate elevilor de la CNTV

Elevii de Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu vor învăţa din manuale virtuale. Asta pentru că unitatea a primit o donaţie de 30 de tablete din partea autorităţilor de la nivel central, care au participat ieri la deschiderea noului an şcolar. Softul prin care elevii vor lua parte la lecţii diferite faţă de cele tradiţionale va ajunge în viitor în toate şcolile, acum fiind vorba de un program pilot.

Colegiului “Tudor Vladimirescu” i-au fost repartizate câteva zeci de astfel de tablete digitale pe care pot fi încărcate lecţiile şi care le vor fi utile tuturor elevilor care învaţă în această unitate. „Este un program pilot acum, programul naţional va fi aplicat în perioada 2014-2020 pe programul operaţional de creştere a competitivităţii economice unde România are sume disponibile în zona IT cu destinaţia aceasta, şcolile. Toate aceste softuri vor fi puse la dispoziţia întregii comunităţi şcolare. Sunt 30 de tablete la Târgu Jiu donate, împreună cu computerul central, tabla interactivă şi soft. Sunt făcute donaţii de partenerii noştri, partenerul principal este compania Intel, cu care am lucrat în această perioadă. A mai fost deschis un laborator similar la Alexandria de către viceprim-ministrul Dragnea, mai există un alt laborator donat anul trecut şi vor mai fi alte 10 laboratoare care se vor deschide în următoarele două săptămâni”, a precizat ministrul Cercetării Ştiinţifice şi Dezvoltării Tehnologice, Mihnea Costoiu.        

Directorul Taşcău: Sunt foarte utile

Directorul unităţii şcolare spune că toţi elevii vor utiliza aceste tablete. „Sunt pentru şcoală, orice clasă poate să lucreze cu aceste tablete. O să facă lecţii de geografie, de istorie, adică să vizualizeze anumite lucruri, este mult mai uşor. Nu mai transmitem informaţia ca până acum, informaţia scrisă pe manual. Pe tabletele astea se pun nişte manuale virtuale. Sunt foarte utile, în primul rând le dăm utilitate, le arătăm că nu sunt doar pentru jocuri. Se pot face astfel de lecţii, în al doilea rând vizualizează tot. Una e să faci o lecţie de istorie, biologie, istorie teoretică şi alta e să le arăţi lucrurile care se întâmplă”, a spus Dorin Taşcău, directorul Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Premierul Victor Ponta, care a participat luni la deschiderea noului an şcolar la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu, a luat parte la o lecţie predată elevilor de clasa a IV-a cu ajutorul unor tablete digitale. Premierul a menţionat că susţine extinderea acestui sistem în cât mai multe unităţi şcolare din ţară.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: