ACUZAŢII: Fostul primar a reabilitat şcolile doar pe hârtie

Mihai Troacă, primarul din comuna Padeș, face acuzații grave la adresa fostului edil Viorel Nicolescu. Troacă îl acuză pe Nicolescu că a reabilitat unitățile de învățământ din comună numai pe hârtie, în realitate acestea fiind într-o stare avansată de degradare. Mai mult, actualul primar are suspiciuni și cu privire la modul în care s-au cheltuit aproximativ 10 miliarde de lei vechi la sistemul de alimentare cu apă al comunei Padeș.

În comuna Padeș sunt 10 unități de învățământ și aproximativ jumătate dintre acestea au fost reabilitate anul acesta, pentru că erau într-o avansată stare de degradare. Potrivit primarului Mihai Troacă, aceste școli și grădinițe au fost reabilitate numai pe hârtie de fostul edil, însă în realitate situația din unitățile de învățământ era una jalnică.

Actualul primar a făcut și o plângere la poliție pentru a se verifica unde au ajuns banii care au fost repartizați în anii trecuți din bugetul local pentru reabilitarea școlilor din Padeș. „De când am venit la primărie am reabilitat șase unități de învățământ din cele zece existente la nivelul comunei. Vreau să vă spun că aceste școli și grădinițe au fost reabilitate numai pe hârtie de fostul primar și de aceea i-am făcut plângere la poliție și am atașat mai multe documente”, a declarat Mihai Troacă.

Troacă: Școlile la Padeș erau ca în Evul Mediu

Primarul din Padeș susține că s-a impus reabilitarea unităților de învățământ pentru că exista pericolul să se dărâme și elevii ar fi avut de suferit. Troacă povestește că școlile arătau ca în Evul Mediu. „Vreau să vă spun că școlile din Padeș erau ca în Evul Mediu și unele dintre ele mai sunt, dar urmează să le reabilităm. Nu e posibil așa ceva. Avem o școală din 1920 la Apa Neagră care nu a fost niciodată reabilitată. Ploua pe copii și exista pericolul să cadă tavanele.  La cele 6 școli la care am intervenit, am pus centrală, am schimbat geamurile, ușile, am pus de termopan, la Școala din Cloșani am schimbat acoperișul, toaletele din curtea le-am desființat și am făcut în interior. Nu se mai putea așa. Acum am investit câteva miliarde de lei vechi, dar înainte s-au tocat aproximativ 30 de miliarde de lei pentru reabilitarea școlilor”, a mai spus Troacă.

Suspiciuni şi la sistemul de alimentare cu apă

Mihai Troacă a depus încă o plângere la Poliția din Tismana împotriva fostului primar și pentru felul în care au fost cheltuiți banii la sistemul de alimentare cu apă. Acum edilul așteaptă rectificarea pentru a mai achita din lucrare. „Așteptăm rectificarea pentru sistemul de alimentare cu apă a comunei. Am mai avea nevoie de 10 miliarde de lei. Sper măcar să primesc 2-3 miliarde de lei vechi. Se lucrează la alimentare din anul 2009, iar întreaga investiție se ridică la aproximativ 50 de miliarde de lei vechi. Am reușit să bag apa în Padeș, Călugăreni, Orzești, Motru Sec, Cloșani și până la intersecția cu Apa Neagră. Am depus și pentru această investiție o plângere penală împotriva fostului primar pentru un prejudiciu de aproximativ 10 miliarde de lei vechi”, a mai precizat Mihai Troacă.

Viorel Nicolescu nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile care i se aduc.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: