Început de an școlar în forță la Plopșoru

Noul an școlar a început în forță în comuna gorjeană Plopșoru, unde clopoțelul a sunat în toate cele șapte unități de învățământ pentru aproximativ 950 de școlari și preșcolari. În această comună a devenit tradiție ca în prima zi de școală primarul Grigorie Petre să fie prezent în toate unitățile de învățământ pentru a le transmite elevilor toate cele bune la început de an școlar. Edilul a avut grijă ca elevii să găsească în școli condiții bune pentru a desfășura procesul de învățământ.

Autoritățile locale din comuna Plopșoru au pregătit cu atenție deschiderea noului an școlar. Toate unitățile de învățământ au fost igienizate și s-au făcut reparații acolo unde s-a impus acest lucru. Două unități de învățământ au fost reabilitate în totalitate și sunt școli unde lucrările continuă și după începerea anului școlar.

Grigorie Petre, primarul din comuna Plopșoru, a supravegheat lucrările care s-au efectuat, asta pentru că vrea ca elevii să aibă parte de condiții bune în care să învețe. „Ne-am propus să realizăm o igienă totală în toate cele șapte școli din comuna Plopșoru, este vorba de  școlile din Piscuri, Olari, Plopșoru, Sărdănești, Văleni, Izvoare și Broșteni. Am făcut lucrări de reparații și suntem în lucrări de reparații la școlile din satul Piscuri, Plopșoru și la atelierul școlii din Plopșoru. Am pus în funcțiune școala de la Sărdănești și de la Izvoarele unde a avut loc o reabilitare totală. După ce reabilităm și restul unităților de învățământ, toate clădirile vor fi moderne și cu dotările necesare în vederea derulării în bune condiții a învățământului școlar și preșcolar. În unele săli avem și mobilier nou, acolo unde am făcut reabilitări”, a declarat primarul Grigorie Petre.

Primarul din Plopșoru, în mijlocul elevilor

În comuna Plopșoru a devenit tradiție ca în fiecare an primarul Grigorie Petre să participe la deschiderea anului școlar, lucru care s-a întâmplat și de această dată. Edilul a trecut pe la fiecare unitate de învățământ să salute elevii adunați în curte și să le ureze toate cele bune la încep de an școlar. „Împreună cu directorul coordonator și cu șeful poliției am participat la fiecare școală în parte, am fost în mijlocul elevilor, i-am salutat și le-am urat un an școlar plin de rezultate. Comandatul poliției a transmis mesajul Poliției Române, iar directorul coordonator a transmis mesajul domnului inspector șef Ion Ișfan. Aproximativ 950 de elevi au început noul an școlar la Plopșoru. În fiecare an elevii se strâng în curte , iar eu mă prezint în fața lor. Asta facem de ani de zile. A devenit tradiție la Plopșoru”, a mai spus Grigorie Petre.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: