Acordul CEO cu chinezii, semnat. Ponta i-a minţit şi pe ei că a salvat complexul de la faliment!

Premierul Victor Ponta a participat vineri la semnarea acorduluiîntre Complexul Energetic Oltenia și China Huadian Engineering privind înființarea companiei cu capital mixt de tip IPP (Independent Power Producer) pentru realizarea unul grup energetic nou la Rovinari. „Următorul pas este ca firma din China să depună toate eforturile pentru finalizarea acestui proiect cu sprijinul tuturor factorilor interesaţi, ca să realizăm o bază de energie de calitate superioară”, a declarat preşedintele companiei China Huadian Engineering, Yong Yang.

Ponta a spus din nou că în 2012 CE Oltenia şi CE Hunedoara erau aproape de a fi închise şi că în cei doi ani de guvernare a lui „pentru industria românească şi pentru populaţie lucrurile s-au schimbat radical în bine”. Reamintim că societatea CE Oltenia avea în 2012 profit din exploatare de două mii de miliarde, iar pe tot mandatul lui Ciurel din octombrie 2012 şi până acum a acumulat pierderi de aproape cinci mii de miliarde lei vechi. Abia acum, falimentul bate la uşă, ceea ce nu era cazul în 2012.

„Am vrut să salut acest proiect la Rovinari, care presupune o investiţie de aproape 1 mld. de dolari”, a spus Ponta, menţionând că „în condiţii normale” ar fi venit la Rovinari. „Mult succes companiei energetice Oltenia, împreună cu domnul director Ciurel am luat o companie în faliment şi putem spune că e una din companiile esenţiale pentru independenţa energetică a României. 2015 va fi anul cel mai bun pentru dezvoltarea energiei din România”, a încheiat Ponta.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: