ACS Târgu Jiu a câştigat doar un sfert în faţa CSM Târgu Mureş

Conform noului sistem de joc al Federaţiei Române de Baschet ACS Târgu Jiu păstrează locul patru în grupa albastră, cea de-a treia grupă valorică, şi după eşecul de sâmbătă din meciul cu liderul acestei grupe. CSM Târgu Mureş s-a impus destul de clar la Târgu Jiu, scor 65 – 107, lăsând garda jos doar pe final de meci când „cerbii” de la ACS au reuşit să câştige ultimul sfert.

Pe sferturi situaţia de pe teren a arătat clar că oaspeţii au meritat victoria, ei având puncte în plus şi la experienţă dar şi la omogenitate, 9 – 34, 13 – 29, 15 – 26 şi 28 – 18.  ACS a încasat masiv în primul sfert în care elevii lui Claudiu Alionescu au reuşit doar 9 punte iar oaspeţii 34, dar au dat semne de revenire în următoarele două părţi ale jocului, scor 13-29 şi 15-26, sfertul final aparţinându-le în totalitate, dar atunci oapeţii aveau deja un avans confortabil. Fiind pe locul I în grupă, CSM Târgu Mureş are un obiectiv îndrăzneţ, iar pentru ACS păstrarea locului patru în grupa albastră rămâne acum principalul obiectiv.  

Diferenţa dintre cele două formaţii a fost remarcată şi de antrenorul gorjenilor, Claudiu Alionescu recunoscând superioritatea oaspeţilor şi reamintind problemele echipei sale: “Diferenţa de scor este una destul de mare, dar reflectă în acelaşi timp şi diferenţa de valoare dintre cele două echipe. În momentul de faţă diferenţa de valoare este una care reflectă realitatea afişată pe tabelă. Atâta timp cât am jucat fără un pivot clasic pe teren, diferenţa s-a făcut în special la recuperări, unde au avut 30 de recuperări în plus, asta înseamnă cel puţin 30 de atacuri. Astfel, din punct de vedere sportiv, este foarte greu să recuperăm un asemenea handicap fizic. Fără un pivot clasic este foarte greu să le faci faţă pentru că cei de la CSM au oameni de gabarit acolo sub panou, Santa, Borşa, plus jucători de excepţie, cum sunt Martinic sau Kalve, cel din urmă a prins un meci fenomenal. Până la urmă, este echipa care nu are decât o singură înfrângere în acest sezon şi domină grupa”.

Rămaşi pe locul patru în grupă gorjenii se pot bucura acum doar de faptul că atrag din ce în ce mai mulţi suporteri la sală şi aceştia creează o atmosferă care încurajează echipa.

Vizualizări: 467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: