ACS Viitorul Pandurii creează confuzie în Liga 2

Noua "clonă" din Oltenia, cum e numită tot mai des de presă echipa ACS Viitorul Pandurii, a stârnit mari controverse, pornind de la numele acceptat de FRF în ciuda unor regulamemte care altădată se respectau, şi terminând cu echipamentul pe care au apărut numele a trei instituţii publice din Târgu Jiu care susţin că nu şi-au dat acceptul să apară pe tricourile echipei.

ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu s-a înscris în Liga 2 cu mai puţin de o săptămână înaintea începerii noului sezon, prin retragerea echipei Luceafărul Oradea şi prin promovarea pe locul acesteia a retrogradatei ACS Energeticianul, redenumită Viitorul Pandurii.

Cei mai bulversaţi de schimbarea de nume par a fi cei de la casele de pariuri care au afişat în ziua jocului că a evoluat ACS Şirineaşa (denumirea de dinainte de Energeticianul) cu Sportul Snagov, programele informatice ale acestora neputând procesa numele Pandurii de două ori în aceeaşi competiţie.

Numele acestei noi echipe a stârnit controverse mai ales printre suporterii echipei Pandurii care se manifestă acum vehement în mediul online, dar şi printre oamenii de fotbal care nu înţeleg cum a fost posibil să joace două echipe cu numele Pandurii în Liga 2, mai ales că sunt din același oraș.

Conform Articolului 2 / Aliniatul 1 din ROAF,  Federaţia Română de Fotbal nu avea voie să permită ca două echipe cu acelaşi nume să joace în acelaşi campionat, tocmai  pentru a nu crea confuzie: „FRF ţine evidenţa nominală a membrilor afiliaţi şi avizează schimbarea denumirii acestora astfel încât să se evite confuziile privind denumirea”. Pandurii Lignitul Târgu Jiu se poate adresa FRF în baza acestui articol pentru a contesta denumirea noului club dacă doreşte să nu mai existe confuzie.

Tot în Articolul 2, la Aliniatul 2 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice, se arată că: „Pentru aprobarea schimbării denumirii este necesar avizul scris prealabil al FRF, în caz contrar cererea urmând a fi respinsă. Avizul prealabil poate fi emis cel mai târziu la data de 30 iunie a anului competiţional, cu condiţia prezentării de către solicitant a rezervării  de denumire emisă de către Ministerul Justiţiei, respectiv disponibilitatea denumirii emisă de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, ONRC”.

Galerie foto


Vizualizări: 1,292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: