Victorie cu emoţii pentru ACS Viitorul Pandurii

Formată în grabă din jucătorii celor două echipe din care provine noua echipă, ACS Viitorul Pandurii a reuşit să se impună în meciul de la Severin cu Sportul Snagov, nu fără emoţii. Jucătorii de la fosta echipă retrogradată în Liga 3, Energeticianul, au fost cei care au făcut diferenţa pe tabelă, cu toate că majoritari în echipă au fost cei aduși de la Luceafărul Oradea.

Având în lot preponderent jucători de la Luceafărul şi trei proveniţi de la Energeticianul, echipa pregătită de Cristian Lupuţ a învins, la limită şi cu emoţii, echipa încropită în doar două săptămâni de Vivi Răchită la Snagov. Noua echipă din Liga 2 s-a format pe scheletul echipei Luceafărul Oradea, care s-a retras din Liga 2, dar a cooptat în lotul lărgit şi o parte dintre jucătorii lui Dragoş Militaru de la fosta Energeticianul, care de fapt a dispărut acum din campionatele FRF.

Echipa antrenată de Cristian Lupuţ a dispus cu 2-1 de Sportul Snagov, pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, în faţa a aproximativ 200 de spectatori aduşi cu autocarele de la Târgu Jiu şi a directorului CEO, Sorin Boza, care a luat loc în loja oficială alături de Nicolae Sarcină. Cele două goluri au fost marcate de Vlad Rusu şi Andrei Dragu, doi dintre jucătorii care sezonul trecut au evoluat pentru ACS Energeticianul la Petroşani.  Numai trei dintre componenţii echipei care sezonul trecut juca pe stadionul Jiul s-au regăsit sâmbătă în primul 11, alături de Rusu şi Dragu fiind titularizat şi Gunie, dar pe banca de rezerva se mai aflau Cioiu şi Gârbiţă, veniţi tot de la Energeticianul. Şi Sportul Snagov, cu Valeriu Răchită pe bancă, a mizat pe un lot tânăr format din foarte mulţi jucători aduşi din Liga 3 sau de la juniori.

Cu toate că diferenţa de valoare şi de experienţă dintre cele două echipe era mare, jocul a fost destul de echilibrat, iar gazdele s-au impus cu emoţii.  În minutul 30, mingea trimisă de Vasile Pop cu capul a lovit bara laterală şi a ajuns la Vlad Rusu, care l-a învins pe portarul Vreme cu mult noroc, din câţiva metri. Oaspeţii au trecut pe lângă egalare la începutul părţii secunde, însă transversala s-a opus la şutul lui Poştoarcă din minutul 49. 

Pe contraatac, Dragu a majorat avantajul, în minutul 64, cu un şut din 13 metri. Fundaşul Poştoarcă a reuşit totuşi să înscrie până la final şi a redus din diferenţă în minutul 76, cu un şut pe sub portarul Moga. Sportul Snagov putea egala în minutul 81, dar lovitura liberă, de la 23 de metri, executată de Răileanu, a lovit transversala.

Astfel noua echipă din Liga 2, ACS Viitorul Pandurii, a debutat cu o victorie pe terenul de la Severin iar după meci a plecat înapoi la Oradea unde Cristian Lupuţ a precizat că va pregăti meciul cu U Cluj din etapa a doua.

ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CS Sportul Snagov  2-1

Stadion Municipal, Drobeta Turnu Severin, spectatori 200

Au marcat: Vlad Rusu 30, Andrei Dragu 65 / Cristian Poştoarcă 76

ACS Viitorul: Moga – Dunca, Yabre, Băican, Ciul – Gunie (56 Pârnău), Chiorean, Negrean, Dragu – V. Rusu (55 Hăjmăşan), V. Pop (cpt) (90 Porumb). Antrenor Cristian Lupuţ.

Sportul: Vreme – Poştoarcă, Ghidurea (78 Turbatu), G. Apostol, Novac – Safsaf, I. Roşu (78 Dorobanţu), Răileanu, Ad. Stoica (cpt), Mirică (61 A. Rusu) – R. Bucur. Antrenor: Valeriu Răchită.

Arbitri:  Szablolcs Kovacs (Carei) – Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj – Napoca), Marius Bălan (Dej)

Vizualizări: 698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: