ACS Viitorul Târgu Jiu, campioană în Liga 2 la schimbat antrenorii

O statistică dată publicităţii de singurul ziar care transmite informaţii de la toate partidele din Liga 2 arată faptul că ACS Viitorul Târgu Jiu a fost campioana instabilităţii la nivelul băncii tehnice în ultimul sezon. Potrivit liga2.ro, echipa susţinută de Nicolae Sarcină a schimbat de şapte ori antrenorul în sezonul 2021 – 2022.

Conform statisticii prezentate de liga2.ro, nu mai puțin de 42 de antrenori au activat la cele 20 de echipe din Liga 2 în sezonul 2021-2022.  Media ar fi de doi antrenori pe echipă dar interesant este faptul că zece formaţii au mers întregul sezon cu acelaşi antrenor, fiind alte echipe care au schimbat câte 4-5 antrenori sau 7 în cazul ACS Viitorul Târgu Jiu care a devenit campioana instabilităţii la nivel de bancă tehnică din toate eşaloanele.  Zece dintre cluburi au avut parte de stabilitate şi n-au schimbat ”principalul”.

Campioana mutărilor pe banca tehnică, ACS Viitorul Târgu Jiu a fost antrenată, mai multe sau mai puţine etape, de şase tehnicieni, unul dintre aceştia, Eugen Trică, revenind în retur şi play-out, pentru o perioadă scurtă.

ACS Viitorul Târgu Jiu a început sezonul cu antrenorul de casă al conducerii clubului, Cristian Lupuţ, care a pregătit echipa în etapele 1-7, timp de 7 jocuri, acesta fiind schimbat de Eugen Trică, cel care a avut însă două mandate pe banca ACS Viitorul, între etapele 8-13 și 17-19 precum şi în etapele 1-4 din play-out, în total 12 jocuri. După prima plecarea lui Trică echipa a fost preluată de secundul Alexandru Ciobanu, numit principal doar pentru o etapă, a 14-a, acesta fiind urmat de Octavian Benga, un alt tehnician care a plecat după doua meciuri pe banca echipei, antrenând doar în etapele 15-16, respectiv doua jocuri înainte de vacanţa de iarnă şi fiind prezent apoi la reunire dar anunţând că pleacă pentru că nu avea aceleaşi obiective cu conducerea clubului. Până la plecarea în cantonament echipa s-a pregătit cu secunzii lui Benga şi antrenorul echipei satelit, şi a urmat apoi plecarea în cantonamentul din Antalya cu fostul antrenor Eugen Trică, revenit în iarnă şi rămas pe bancă pentru încă şapte etape, acesta fiind dat afară de conducerea clubului după ce suferise şi o accidentare şi fusese operat. A urmat pentru doar o etapă secundul lui Trică, Ovidiu Dănănae, care a stat pe bancă doar în etapa 5 din play-out, până la final echipa fiind pregătită de fostul principal de la echipa a doua Bogdan Chiriac şi de team-managerul Gabriel Răscol, doar pentru două etape, 6 şi 7 din play-out.

Galerie foto





Vizualizări: 487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: