Retrogradatele pot fi invitate de FRF să rămână în Liga 2

În acest sezon din Liga 1 au retrogradat Gaz Metan Mediaș, Academica Clinceni și Dinamo București. Primele două sunt într-o situație dezastruoasă din punct de vedere financiar şi nu se ştie dacă se vor mai înscrie, însă nici Dinamo nu este ocolită de probleme aşa că FRF se aşteaptă să rămână locuri libere în Liga 2.

În situația, foarte plauzibilă, în care două dintre aceste echipe nu primesc dreptul de a juca în Liga 2, prin neprimirea certificării, sau nu vor să își continue activitatea, atunci vor rezulta cel puțin două locuri vacante în noul sezon. Conform regulamentului, aceste locuri vacante vor fi atribuite retrogradatelor sportiv din Liga 2, respectiv Politehnica Timișoara (36 puncte), Unirea Constanța (18 puncte), Dunărea Călărași (7 puncte), Dacia Unirea Brăila (5 puncte) și Astra (-1 puncte, după ce i s-au scăzut 20 obținute pe teren) sau echipelor din Liga 3 care au ratat promovarea la baraj, în acest caz şansele fiind însă mai reduse.

Poli Timișoara va fi prima invitată, având în vedere că este pierzătoarea barajului de menținere în Liga 2 disputat cu FC Brașov. Ulterior, cele mai multe puncte strânse le are Unirea Constanța. Totuși, în Liga 2 au fost două grupe de play-out, iar departajarea echipelor doar pe baza punctelor obținute nu este cea corectă, având în vedere că pentru determinarea ultimul loc care a retrogradat s-a jucat baraj între locurile 5 din play-out (Poli Timișoara și FC Brașov), a informat liga2.ro. Însă acest

Bineînțeles, aceste echipe retrogradate vor fi invitate de FRF înapoi în Liga 2 doar dacă acestea au depus actele și au obținut certificarea, urmând ca apoi acestea să accepte sau nu participarea în continuare la acest nivel fotbalistic.

Vizualizări: 1,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: