ACS Viitorul Târgu Jiu nu va mai juca pe Stadionul Tudor Vladimirescu

Echipa de fotbal de Liga 2 care folosește stadionul din Târgu Jiu a aflat recent că nu va mai juca pe Stadionul Tudor Vladimirescu. Stadionul care a purtat acest nume de la construirea sa se va numi de anul viitor Stadionul Constantina Diță.

Stadionul Municipal – Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu și-a schimbat denumirea în Stadionul Municipal – Constantina Diță. Decizia Consiliului Local al municipiului de pe malul Jiului vine ca o recunoaștere a performanțelor sportive obținute de atleta originară din comuna gorjeană Turburea. În anul 2008, pe când era legitimată la Dinamo București, aceasta cucerea, la Beijing, medalia olimpică în proba de maraton.

Constantina Diță a început atletismul la Târgu Jiu, pe Stadionul Municipal Tudor Vladimirescu, ea fiind atunci atletă a clubului Pandurii. Ulterior sportiva a părăsit clubul târgujian.

Construită pe amplasamentul fostului stadion din Târgu Jiu, actuala arenă de la malul Jiului, inaugurată în urmă cu 3 ani, are o capacitate de 12.500 locuri și a costat peste 30 milioane de euro.

Meciul de inaugurare, la care a participat inclusiv Constantina Diță, a avut loc pe 25 octombrie 2019, între Pandurii Târgu Jiu și Universitatea Cluj, contând pentru etapa a 14-a din Liga 2, și s-a încheiat cu victoria oaspeților, care s-au impus cu 1-0, sub privirile a peste 8000 de spectatori. Între timp, Pandurii Târgu Jiu s-a desființat, după ce, în toamna acestui an, Tribunalul Gorj a declarat falimentul clubului, iar ”U” Cluj activează în prima ligă. Acum, pe arena de la malul Jiului mai evoluează echipele de copii ale CSM Târgu Jiu și ACS Viitorul Târgu Jiu, ocupantă a locului 13 din Liga 2.

Vizualizări: 1,477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: