Jucătorii unui club intrat în faliment cer bani altei echipe din oraș

Mai mulți jucători străini care au jucat la un club intrat în faliment în 2017, își cer banii de la actuala echipă care activează în Liga 2 în Brașov. Chiar dacă a preluat numele fostei echipe, actuala echipă FC Brașov nu reprezintă  același club cu cel care a intrat în faliment.

Jucătorii  Bruno Madeira, Richardo Machado, Mislav Leko, Adnan Aganovic, Sergio Rodriques și Diogo Santos cer banii datorați de falimentara FC Brașov din 2017, de la actuala echipă din Liga 2. „Jucătorii s-au înscris la masa credală în 2015, atunci când fostul FC Brașov a intrat în insolvență, iar admistratorul judiciar i-a acceptat în tabelul definitiv al creanțelor cu sume de zeci de mii de euro. În total sunt 798.111 de lei (aproximativ 162 de mii de euro) de plată, care, probabil, ar băga în faliment noua echipă”, a informat liga 2.ro.

Totuși, în acest caz nu este vorba de același club pentru că brandul FC Brașov i-a revenit actualei echipe care avea un alt nume, după o cesiune.

„În vara anului 2021, Consiliul Local al Municipiului Brașov a avizat cesionarea de către nou-promovata CSM Corona Brașov a locului în Liga2 către Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte, asociație nou-înființată apărută pe temelia ACS Scotch Club. ACS FC Brașov Steagul Renaște primea brandul FC Brașov, achiziționat de Primăria Brașov de la lichidatorul falimentarei FC Brașov pentru suma de 35.000 de lei, iar clubul a primit din partea FRF acceptul să joace în Liga 2”, a explicat modul în care a fost preluat numele echipei de tradiție a orașului de către noua echipă.

Cel mai probabil, avocatul celor șase jucători se va adresa către FIFA la începutul anului viitor și forul mondial va decide dacă Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte este sau nu continuatoarea clubului FC Brașov.

Vizualizări: 1,866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: