Act adițional la contractul colectiv de muncă din CE Oltenia

Administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia ar putea semna vineri actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă. “Am pus la dispoziția partenerilor noștri toate datele pe care ni le-au cerut. Ne-au cerut date cu privire la locurile de muncă ce în opinia administrației nu se încadrează în condițiile speciale de muncă. Pentru a beneficia de condiții speciale, un lucrător trebuie să desfășoare activitatea în aceste condiții cel puțin 50% din timpul său de lucru. Cel puțin zece zile a opt ore de muncă să fie în teren, mă refer aici la cadrele tehnice din birou, care au activitate și în teren”, a spus joi Ion Rușeț, consilier al Directoratului, la 1Plus TV.

Rușeț a confirmat că liderii sindicali au cerut condiții speciale de muncă pentru toți salariații, inclusiv cei de la birouri. “A fost o cerere din partea sindicatelor de a se acorda condiții speciale tuturor angajaților, nu se poate, compania a avut destule argumente transmise partenerilor sociali, vom întări aceste argumente, dacă va fi nevoie. Am cerut partenerilor sociali, în baza listelor pe care le-am înaintat partenerilor sociali, ca în cursul zilei de vineri să vină cu toate obiecțiile”, a mai precizat consilierul Directoratului.

Din cei 11.300 de salariați, aproximativ două mii nu vor beneficia de condiții speciale, adică personalul TESA, personalul administrativ. “Peste 80% dintre salariați vor beneficia de încadrarea în condiții speciale, pentru angajator este o obligație în plus, pentru că trebuie să asigure 8% contribuții sociale”, a conchis Rușeț.

Vizualizări: 7,925

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: